25n
25N
25N

La nova Ordenança de Mobilitat posarà el focus en les persones amb mobilitat reduïda

El dilluns s’aprovarà en la Comissió d’Urbanisme i el dijous, en el Ple Municipal

E.P

La nova Ordenança de Mobilitat posarà el focus en les persones amb mobilitat reduïda
25/01/2019 -

La Regidoria de Mobilitat Sostenible, encapçalada per Giuseppe Grezzi, portarà el nou projecte d’Ordenança de Mobilitat al Ple de l’ajuntament del pròxim 31 de gener. Un nou pla que inclou esmenes dels diferents grups polítics però també peticions de diverses entitats ciutadanes.

En primer lloc, tal com va informar l’Ajuntament de València, s’han introduït diverses peticions per part de diverses associacions i entitats. Per exemple, les denúncies voluntàries d’infraccions podran fer-se de manera telemàtica i amb la tramitació confidencial de les dades del denunciant.

Un gran pilar de la nova ordenança estaria en la reivindicació de mesures per part de persones amb mobilitat reduïda. En aquest cas, estarien relacionades amb l’aparcament gratuït en zones d’estacionament regular i la garantia d’accés a les zones de prioritat residencial, així com el permís per a circular per carrils bici i altres vies de major velocitat.

Quant a les demandes del sector del Taxi valencià, al pla s’ha afegit una Disposició Addicional sobre Vehicles de Turisme amb Conductor (VTC) segons la qual l’Ajuntament vetlarà perquè les autoritzacions per a l’arrendament de VTC tinga la proporció que, com a màxim, establisca la legislació i normativa reglamentària que la desenvolupe en relació amb les llicències de taxis operatives en la ciutat.

L’Ajuntament potenciaria els vehicles elèctrics amb punts de càrrega per la ciutat

A més, les persones que transiten amb una moto o ciclomotor a la mà es consideraran vianants i es recomanarà a les usuàries de bicicletes o de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) que contracten un segur per a fer front a la seua responsabilitat civil en cas d’accident. També seria possible registrar els vehicles en cas d’obrir que l’àrea competent del seu control òbriga un registre.

D’altra banda, l’Ajuntament, per la seua part, es comprometria a potenciar els vehicles de baixes emissions en la flota de transport públic, però també ho faria amb la ciutadania a través de la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics per tota la ciutat.

Respecte a les esmenes dels diferents grups municipals, Grezzi ha agraït les al·legacions plantejades, “que els tècnics han estudiat a consciència, fent el màxim esforç per a integrar-les en el text definitiu, i que han contribuït a millorar alguns aspectes concrets”. De les 136 esmenes presentades, 53 han suposat modificacions en el projecte (13 han sigut acceptades en la seua totalitat i 40 estimades parcialment).

El regidor també ha volgut recalcar “l’excel·lent treball dels tècnics, que han recollit totes les aportacions ciutadanes per a plasmar una ordenança moderna que, a vista de les al·legacions, ha tingut un suport molt gran en la majoria dels seus apartats”.

La nova Ordenança de Mobilitat haurà d’aprovar-se en la Comissió d’Urbanisme del pròxim dilluns 28 de gener i després en el Ple Municipal del dia 31. En cas de quedar aprovat, es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província i començarà la fase d’informació pública durant 30 dies, l’últim pas fins que s’aprove definitivament al Ple.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 15 =

museo prehistoria