caixa popular

València comptarà amb un nou pla exigent de neteja d'escoles

El nou contracte tindrà una durada de 2 anys i involucra a una plantilla de més de 200 persones

València comptarà amb un nou pla exigent de neteja d'escoles

L’Ajuntament de València ha aprovat el nou pla de contractació de neteja d’escoles, el qual substituirà al present, la data del qual de venciment és el pròxim 30 de novembre. Aquest nou contracte tindrà una durada de dos anys més un màxim de tres pròrrogues anuals, i un pressupost anual de 4.744.264€, la qual cosa suposa un increment anual de 944.511€ respecte del pressupost anterior i inclou la subrogació d’una plantilla de 233 persones.

Aquest nou contracte inclourà a les escoles infantils Gent Quina, Solc i Quatre Carreres, les quals han passat a ser de gestió municipal i presentarà alguns canvis respecte del model vigent, tals com el servei diari de neteja de dilluns a divendres, comptant amb tres neteges diàries; constatació de neteges generals en Nadal i Setmana Santa i una neteja extraordinària amb quatre setmanes prèvies a l’inici del curs escolar o la neteja de patis interiors i exteriors.

‘Es tracta d’un document que evidencia la importància que té per al Govern de la Nau l’ensenyament públic i les seues infraestructures per a les quals volem una neteja d’excel·lència”.’

En paraules del Regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, “es tracta d’un document que evidencia la importància que té per al Govern de la Nau l’ensenyament públic i les seues infraestructures per a les quals volem una neteja d’excel·lència”.

Aquest nou contracte, a més, prevaldrà i premiarà les clàusules socials, ambientals i tecnològiques. Entre les quals es troben, en l’àmbit social, el canvi d’empreses els empleats del qual tinguen contractes fixos discontinus (contractes fixos durant el calendari escolar que s’irrompen en vacances d’estiu) a contractes totalment fixos para als empleats d’una major estabilitat laboral i aconseguir una contractació responsable. Les condicions de treball quant a jornada i salari no podran ser minorades de forma unilateral. A més, el cinquanta per cent de les noves contractacions seran a persones amb desocupació de llarga durada i persones amb discapacitat o amb el risc d’exclusió social.

D’esta manera, “volem afavorir que les empreses presenten ofertes responsables que cobrisquen la totalitat del contracte sense baixes exagerades que ho impedisquen. A més, la nova Llei de contractes ens facilita esta tasca, ja que també vetla per rebutjar ofertes que no cobrisquen, per exemple, tots els llocs de treball acordats”. Pel que fa a la plantilla, el nou contracte inclou la subrogació d’una plantilla de 233 persones, de les quals hi ha 213 dones, ha aclarit Campillo.

Les clàusules mediambientals es comprometran a la recollida dels residus procedents de la neteja i el seu tractament de forma selectiva en tots els centres per part del mateix personal de l’empresa, a més d’encarregar-se d’aplicar un sistema de reciclat en papereres per a material orgànic, per a paper i cartó i per a recipients plàstics i vidre tant en les zones comunes com en les oficines i l’aulari, la qual cosa pretén, a més, fomentar l’educació mediambiental dels xiquets. A açò se li sumen altres clàusules com són la integració de vehicles respectuosos amb el medi ambient, tenint dins de la plantilla de vehicles de repartiment de consumibles i materials per a neteja almenys un d’elèctric, i els productes de neteja es netejaran amb pasta de sabó, prescindint de l’ús de lleixiu, a més de reduir el consum de químics amb la implantació d’un sistema de control i dosatge.

Finalment, quant a les clàusules tecnològiques, es troba la creació d’una App apta per a smartphone que establisca un registre de control de presència en els edificis per a comprovar la realització dels serveis prestats. Aquesta iniciativa pretén integrar el sistema de neteja d’escoles dins dels sistemes Smart en l’Ajuntament de València, la qual cosa permetrà la inserció i consulta de dades en la Plataforma de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València, VLCi.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris