25n
25N
25N

El nou model de cooperació en el qual treballa el Consell impulsa la col·laboració de les ONG valencianes

Entre altres aspectes, es busca territorialitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El nou model de cooperació en el qual treballa el Consell impulsa la col·laboració de les ONG valencianes
16/04/2021 -

El Consell està treballant en la creació d’un nou model descentralitzat de cooperació en la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de les ONG valencianes.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha intervingut en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que l’any passat es va iniciar un “procés participatiu per a l’elaboració del V Pla Director de la Cooperació Valenciana 2021-2024”, amb la finalitat de “desenvolupar un treball de participació i debat per a establir les bases de la cooperació valenciana durant els pròxims quatre anys”.

L’objectiu de totes aquestes actuacions és, segons ha indicat la vicepresidenta, “continuar treballant per crear un nou model descentralitzat de cooperació amb la col·laboració de les ONG valencianes i per a territorialitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

En aquest sentit, Oltra ha explicat durant la seua intervenció que el Ple del Consell ha ratificat la Memòria de Gestió en matèria de Cooperació Internacional al Desenvolupament de 2020 i del grau d’execució de l’IV Pla Director de la Cooperació Valenciana, elaborada per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Segons es desprén de la memòria, durant l’any passat es van finançar un total de 50 projectes de Cooperació Internacional al Desenvolupament en països i poblacions estructuralment empobrides, amb un import global de finançament de 20.992.729,48 euros.

Així mateix, durant 2020, pel que fa a la col·laboració en acció humanitària, s’han finançat nou projectes amb un import de 2,6 milions d’euros i dues iniciatives relacionades amb la prevenció i mitigació de la violència sexual i de gènere en dones i població infantil, actuacions que han comptat amb un finançament de 499.457,93 euros.

Aquestes convocatòries han permés desenvolupar accions als països de Txad, Kenya, Mali, Mauritània, Nigèria, República Democràtica del Congo, Sàhara occidental, Síria i Uganda.

També, entre altres iniciatives, s’han desenvolupat diferents projectes a través de col·laboracions entre la Generalitat i organitzacions d’acció humanitària, accions que s’han materialitzat a través de cinc convenis amb Farmamundi, Creu Roja, Unicef, Unrwa i Acnur i que han comptat amb una dotació global d’1.350.000 euros.

D’altra banda, la Generalitat ha creat una línia específica de subvencions a ONGD per a pal·liar la crisi humanitària provocada per la pandèmia als països més vulnerables, que ha comptat amb una dotació de 500.000 euros.

Defensa dels drets humans

Així mateix, entre altres assumptes, el Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l’Associació EntreIguales València per a la realització d’un programa de protecció integral i d’acolliment de defensors i defensores dels drets humans en 2021.

D’aquesta manera, l’IVAJ col·laborarà amb l’associació per un import de 50.000 euros per al desenvolupament d’un programa específic de sensibilització al col·lectiu juvenil sobre els drets humans per a acostar-los testimoniatges de les persones immigrants, sol·licitants d’asil i persones refugiades residents en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 3 =