25n
25N
25N

El nou jardí de Rubén Darío reinterpreta l'estructura de l'horta

El nou jardí de Rubén Darío reinterpreta l'estructura de l'horta
22/05/2019 -

Demà finalitzen les obres del jardí de Rubén Darío, un projecte caracteritzat per incorporar en un mateix espai zones d’horta, zones de pas, espais de boscos i una zona de jocs infantils, un joc biosaludable i una font abeurador. Aquest projecte compta amb un pressupost d’adjudicació de 199.858,48 euros (IVA inclòs) i una superfície de 3.006,58 m2.

El criteri de vegetació i selecció d’espècies, d’arbratge i arbustives, rizomatoses i entapissant, se cenyeix als nous criteris de sostenibilitat i ecologia amb directrius de baix consum d’aigua, espècies adaptades al clima i al sòl. D’altra banda, disposa d’una vegetació variada i estacional, amb la qual es fomenta la possibilitat de generar un jardí que evolucione segons les estacions. Es pretén una floració heterogènia, amb canvi de textures al llarg dels mesos.

jardin-ruben-dario

S’ha recreat la imatge d’horta projectant elements vegetals diferents per a formalitzar les sendes, amb figueres, magraners, ginjolers, moreres i oliveres, i amb les alineacions a base d’espècies de vegetació arbustiva, com els agapants, i rizomatoses, com els lliris amb flor variada i la Tulbaghia violàcia, a més d’aromàtiques i autòctones, com romer reptant, sàlvia, i Vinca major.

Així mateix, l’arbratge està format per freixes mediterranis, altees, xiprers, arbres de l’amor, lledoners, oms i pruneres. A més, per a entapissant i cespitoses, s’ha plantat prada rústica mediterrània formada a base de grama i trévol verd.

Tots els recintes es regaran per mitjà d’una xarxa per aspersió de multisortidor de baix cabal, amb automatisme d’última tecnologia via Bluetooth. D’altra banda, els autors del projecte són els arquitectes Adolfo Vigil de Insausti i Jacobo Ríos-Capapé Carpi, que han dirigit l’obra executada per Geocivil, juntament amb l’arquitecte tècnic Juan Obón García i l’enginyer tècnic agrícola Antonio Pérez Esteve.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 16 =