25n
25N
25N

Un nou hivernacle per garantir la vegetació autòctona de la Devesa

Un nou hivernacle per garantir la vegetació autòctona de la Devesa
11/04/2021 -

Els Vivers Municipals del Saler ja compten amb un nou hivernacle de plantes autòctones de la Devesa, la qual cosa permetrà la producció d’aquest tipus de plantes pròpies del Parc Natural de l’Albufera, d’una manera segura. La iniciativa, que ha suposat una inversió de 69.180 €, ha pres forma gràcies a la remodelació de les eres de cultiu de la instal·lació, portada endavant recentment.

Aquesta actuació, que ha inclòs la millora del sistema de reg, suposa una optimització del sistema de treball, i la millora de les condicions dels operaris i tècnics, per això era tan important posar-ho en marxa. Les actuals eres de cultiu tenen una superfície de 1.374 m2, compten amb reg automatitzat per microaspersió i noves taules de cultiu, la qual cosa garanteix la producció de la vegetació d’una manera eficient.

La instal·lació té com a finalitat el cultiu de plantes autòctones, que s’utilitzen en els treballs de recuperació i conservació de la Devesa de l’Albufera, així com en les dunes del Saler. Tal com explica el regidor de la Devesa-Albufera, Sergi Campillo “es cultiven moltes espècies autòctones, que després es planten en el bosc de La Devesa, i també a les dunes, de fet, aquest és un viver especialitzat en planta típica de duna”. El projecte, inclou la col·laboració entre administracions diferents que tenen com a objectiu la conservació i millora del nostre entorn, com explica Sergi Campillo “col·laborem amb la Demarcació de Costes o la Generalitat Valenciana quan ens demanen aquest tipus de plantes, que són plantes peculiars, capaces d’adaptar-se a un entorn tan hostil com és la duna, a les nostres platges”. Així doncs, la inversió i la millora en aquest entorn suposa un pas molt important no només per als treballs de reforestació del bosc, sinó per a la supervivència de tota la zona.

PLANTES AUTÒCTONES PER A UN ESPAI ÚNIC

La tasca de cultiu d’aquest tipus de plantes autòctones és molt important per a la conservació d’aquest espai, únic en el món i d’un gran valor per les seues característiques, però al que afecten molt directament les conseqüències del canvi climàtic, per això cal treballar i posar mitjans que ens permeten fer front a les circumstàncies adverses.

Entre les espècies que s’estan cultivant en aquests moments estan el romaní, el lliri de mar, lliri blau, els narcisos, vinca, plantatge, esparreguera silvestre, borró i d’altres que també s’adapten de manera natural a les temperatures i el terreny tant del bosc com de les platges.

La remodelació del viver ha millorat les taules de cultiu actuals, la nova instal·lació permet que entre la llum natural a la base dels tests, ja que aquest tipus de cossiols, tenen un fons reixeta que fa que les arrels deixen de créixer quan arriba a la zona il·luminada, evitant que s’enrotllen les arrels, i provoquen malformacions, el que augmenta la seua viabilitat en ser plantades a la Natura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =