25n
25N
25N

El Nou Hospital de la Beneficència d'Ontinyent permetrà ampliar a 100 les places per a residents

Jorge Rodríguez anuncia que l’Ajuntament aportarà 800.000 euros a un projecte que garantirà la viabilitat de la residència i atendrà la creixent demanda de places per a majors

El Nou Hospital de la Beneficència d'Ontinyent permetrà ampliar a 100 les places per a residents
01/06/2021 -

El Nou Hospital de la Beneficència d’Ontinyent permetrà ampliar a 100 les places per a residents. L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 800.000 euros a la construcció d’un edifici de nova planta per a la residència per a majors de l’Hospital de la Beneficència, el projecte de la qual era presentada aquest dilluns, en un acte al qual participaven l’alcalde d’Ontinyent i president del Patronat del Sant Hospital, Jorge Rodríguez; el rector de Santa Maria i Vicari Episcopal, Melchor Seguí; el director de la Beneficència, Antonio Alfonso; i l’arquitecte redactor del projecte, José Luis Campos. L’acte comptava també amb la presència de la primera tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix; la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler; i el regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis.

Jorge Rodríguez destacava la importància d’un projecte “que és fruit d’un intens treball que ha implicat a molta gent i que permet fer front a un doble repte, el de garantir la viabilitat d’una residència que fins ara comptava amb 40 places que no podien ser concertades, i alhora atendre la creixent necessitat de places de residència per a persones majors. Un projecte que permet mirar amb optimisme al futur d’aquesta històrica residència i mantenir la unió entre aquesta institució i la ciutat, que farà una aposta seriosa signant un conveni a 9 anys per aportar una subvenció de 800.000 euros”, assenyalava.

L’edifici de nova planta presentat hui s’ubicarà a uns terrenys situats entre els carrers Monges Carmelites i Rafael Juan Vidal, comptant amb 37 habitacions dobles i 26 individuals per a un total de 100 persones residents. S’adaptarà a la nova normativa que regula les instal·lacions geriàtriques, i per això serà possible concertar places, i serà un espai que l’arquitecte José Luis Campos, de l’estudi “Crystal Zoo”, explicava que “pretén ser un espai amable, còmode, urbà, accessible i acollidor, on tindrà gran importància la llum natural i que inclourà una zona enjardinada”.

L’edifici comptarà amb una planta baixa dotada de sala d’espera per a visites, una sala multiús i capella i un saló d’actes, així com despatxos; dues plantes amb habitacions, sales d’estar i menjador per a residents; i un àtic amb habitació, gimnàs i terrasses. A més a més es comptarà amb un soterrani per a emmagatzematge i vestidors. Es compta amb la particularitat que el projecte contempla la resposta a possibles situacions futures com la viscuda amb la Covid-19, de manera que es comptarà amb espais aptes per a grups de convivència de 12 persones que podran funcionar de forma autònoma. En total, es comptarà amb una superfície que entre totes les plantes superarà els 5.000 m².

El projecte compta també amb la participació de la consultora SC, i el finançament es farà fins al 75% a través de Caixa Popular, estant valorat en més de 8 milions d’euros. Una xifra elevada que el director del Centre, Antonio Alfonso, explicava que “a més del suport que sempre ens dona l’Ajuntament i del treball que faça Càritas Ontinyent, requereix l’extensió de més ajuda de la ciutadania i d’entitats d’Ontinyent i de la comarca”, amb uns donatius que, recordava, tenen importants beneficis fiscals en la declaració de la renda i l’impost de societat.

El rector de Santa Maria i vicari Episcopal, Melchor Seguí, destacava “els sentiments d’alegria i agraïment que tenim hui. Alegria per la consolidació de la continuïtat d’una institució molt estimada per la ciutadania, que sempre ha estat un referent sociocaritatiu amb una funció benèfica; i agraïment a totes les institucions, particulars i a tots els qui han col·laborat en el projecte o que se sumaran a ell, per mostrar Ontinyent com a la ciutat generosa i caritativa que és”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 3 =