25n
25N
25N

La Generalitat presenta un Pla per a augmentar la freqüència de trens i tramvies en totes les seues línies

Tant el metro de València com el tramvia estrenen, així, nou horari

La Generalitat presenta un Pla per a augmentar la freqüència de trens i tramvies en totes les seues línies
09/02/2021 -

Metrovalencia estrena nou horari. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha comparegut aquest matí a les 11 en roda de premsa virtual per a anunciar el Pla de millora de freqüències de Metrovalència.

El conseller, a més, ha comunicat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana té l’objectiu de, el més prompte possible, “donar resposta a la històrica demanda de l’increment de freqüències”, “augmentar la capacitat de transport de persones” i “consolidar Metrovalència com una alternativa real a l’ús de vehicle privat”.

Les noves actuacions estaran enfocades tant en la xarxa ferroviària com en la xarxa tramviària.

Amb una inversió de 108 milions d’euros en la xarxa ferroviària i de 127 milions d’euros en la tramviària, s’aconseguirà una “disminució dels temps de pas de circulació en tots els trams de la xarxa de Metrovalencia per a beneficiar a la totalitat dels usuaris”, “millorar la freqüència i la connectivitat metre-tramvia en els barris d’Orriols i Cabanyal-*Canyamelar”, “augmentar considerablement les freqüències de pas a Paterna, Santa Rita, Font del Pitxer, La Canyada, La Vallesa, Entrepins, El Clot, Montesol i L’Eliana”, a més d'”augmentar de forma molt notòria la freqüència de pas de Torrent a Picassent”.

NOUS INTERVALS DE METRO

L’interval Bétera-Seminari, que abans tenia una freqüència de 30 minuts, ara serà cada 24 minuts.

L’interval Seminari-Empalme, que abans tenia una freqüència de 15 minuts, ara serà cada 12 minuts.

L’interval Llíria-Paterna, que abans tenia una freqüència de 30 minuts, ara es restableix, de manera que els trens Llíria-L’Eliana passaran cada 24 minuts.

Riba-roja de Túria-Rosas ara tindrà una freqüència cada 24 minuts en lloc de 30.

Aeroport-Rosas ara tindrà una freqüència de 12 minuts en lloc de 7,5, degut l’evident poc ús.

El tram Rosas-Av. del Cid mantindrà la freqüència de 6 minuts.

Els trens Empalme-Jesús ara passaran cada 6 minuts en lloc de 7,5.

L’interval Av. del Cid-Alameda ara passarà a tindre trens cada 4 minuts en lloc de cada 5.

Els metros que van des de Colón a Alameda ara passaran cada 3 minuts en lloc de cada quasi 4.

Els trens Jesús-Colón passaran cada 12 minuts en lloc de cada 15.

Els trens de Rafelbunyol-Alboraya Peris Aragó abans passaven cada 15 minuts. Ara això es restableix, de manera que els trens amb freqüència Rafelbunyol-Almàssera passaran cada 12 minuts.

Els metros d’Alboraya-Peris Aragó a Alameda abans passaven cada 7,5 minuts, ara ho faran cada 6.

Pel que fa al trajecte que uneix Marítim Serreria amb Alameda, si abans tenia una freqüència cada 7,5 minuts, ara serà cada 6.

Abans el trajecte Jesús-Torrent tenia una freqüència cada 5 minuts. Això es restableix, de manera que els trens Jesús-València Sud passaran cada 4 minuts i els de València Sud-Torrent cada 4,5 minuts.

De Torrent Avinguda a Torrent abans passaven cada 7,5 minuts. Ara passaran cada 6.

Per últim, si abans els metros de Villanova de Castelló a Torrent passaven cada 45 minuts, ara això es restablirà, fent que el trajecte Villanova de Castelló-Picassent tinga una freqüència de cada 36 minuts i el de Picassent-Torrent cada 18.

NOUS INTERVALS DE TRAMVIA

Si abans els tramvies de Mas del Rosari a TVV passaven cada 20 minuts, ara ho faran cada 15. El mateix passarà amb el tram Lloma Llarga-TVV.

Abans, els tamvies TVV-Vicent Andrés Estellés passaven cada 10 minuts. Ara ho faran cada 7,5.

Abans, els tramvies V.A. Estellés-Empalme tenien una freqüència de cada 6,67 minuts i els d’Empalme-Primat Reig cada 10. Ara això es restableix, fent que el trajecte V.A. Estellés-Primat Reig tinga una freqüència de tramvies cada 7,5 minuts.

Pel que fa al tram Tossal del Rei-Primat Reig, abans els tramvies passaven cada 10 minuts; ara ho faran cada 7,5.

Els tramvies Primat Reig-Tarongers abans passaven cada 5 minuts; ara ho faran cada 3,75 minuts.

Per altra banda, els tamvies Tarongers-Mediterrani passaven cada 6,67 minuts; els de Mediterrani-Grau Canyamelar cada 20; els de Marina Reial-J.C.I cada 20 i els de Grau Canyamelar-Marítim Serreria cada 10. Tot això es restableix, de manera que ara el trajecte Tarongers-Mediterrani tinga una freqüència cada 5,6 minuts i el de Tarongers-Marítim Serreria cada 7,5.

D’aquesta manera, es modificaria el recorregut dels tramvies por la zona marítima per a millorar les freqüències de la connexió dels barris d’Orriols, Malva-rosa i el Cabanyal/Canyamelar amb el traçat de metre, a partir de l’estació de Marítim-Serradora. Amb aquesta millora, la freqüència de pas mitjana prevista serà d’aproximadament 7,5 minuts, enfront dels 10 o 20 minuts actuals, depenent del punt d’origen i destinació.

LA INVERSIÓ PREVISTA ASCENDEIX A 235 MILIONS D’EUROS

Per a fer possible aquesta millora sobre l’actual oferta de transport de la xarxa de metro i tramvia, es destinaran més de 235 milions d’euros a noves actuacions tècniques i incorporació de nous tramvies.

De la quantitat anunciada, més de 90 milions d’euros s’invertiran en les línies de metro per a desdoblegar trams de via única; augmentar els punts de fuita i encreuament en diferents trams en superfície; suprimir passos a nivell, i modernitzar enclavaments i sistemes de protecció de trens.

La inversió en la xarxa tramviària ascendeix a més de 127 milions d’euros i comprén l’adquisició de noves unitats; l’ampliació del bucle de la zona del Cabanyal-*Canyamelar; la prolongació de les andanes actuals; la instal·lació de noves fuites i enclavaments; i la modernització dels sistemes de protecció i control de tramvies.

“Les primeres actuacions, que ja estan en procés de planificació i redacció de projecte, s’iniciaran en 2022, perquè en 2023 les persones usuàries de Metrovalencia puguen apreciar les primeres millores” ha explicat el conseller.

El conjunt d’actuacions anunciades permetran reduir considerablement les freqüències de pas, en diferent mesura, en la totalitat de la xarxa en superfície, per la qual cosa lògicament també es reduiran de manera considerable els temps d’espera en el tram subterrani de Metrovalencia.

En alguns trams, com l’Eliana-Entroncament, s’aconseguirà una important reducció dels temps de pas, en fixar una nova freqüència de 12 minuts. La freqüència actual en aquesta zona era de 30 minuts de Paterna a l’Eliana i de 15 minuts d’Entroncament a Paterna. Així mateix, en el tram entre Torrent i Picassent es reduiran els temps d’espera en 18 minuts, per la qual cosa es permetrà donar un millor servei a les persones residents i que treballen en la zona.

Cal recordar que en els últims anys Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha millorat els serveis i freqüències de pas en els mesos de juliol i en els dies laborables de les setmanes de les festes nadalenques. A més, s’ha posat en servei l’horari nocturn, interromput per la pandèmia de COVID-19 des de març de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tres =