25n
25N
25N

Un nou estudi reivindica que les vacunes són segures per a xiquets i adults

Un nou estudi reivindica que les vacunes són segures per a xiquets i adults
27/05/2021 -

Un nou estudi, publicat en la revista ‘Vaccine’, que ha analitzat un ampli conjunt d’investigacions ha trobat més proves de la seguretat de les vacunes aprovades i recomanades de manera rutinària per a xiquets, adults i dones embarassades.

“Aquesta anàlisi en profunditat no va trobar evidència d’un major risc d’esdeveniments adversos greus després de les vacunes, a part d’unes poques associacions prèviament conegudes”, explica Susanne Hempel, directora del Centre de Revisió d’Evidències del Sud de Califòrnia (els Estats Units).

Aquest metanàlisis no aborda la seguretat de les vacunes contra la Covid-19, sinó que resumeix els resultats de 338 estudis sobre altres vacunes que s’administren habitualment al llarg de la vida.

“Aquestes troballes sostenen la decisió de vacunar per a protegir-nos a nosaltres mateixos i a les nostres comunitats d’una varietat de malalties. Aquesta investigació és un important recordatori que les vacunes són segures i que qualsevol risc que puguen suposar és superat amb escreix per la seua capacitat de protegir contra les malalties”, comenta Courtney Gidengil, autor principal de l’estudi i investigador principal de polítiques mèdiques en la Corporació RAND, una organització d’investigació sense fins de lucre.

L’estudi va incloure revisions de vacunes per a malalties com la grip, la pallola, les galteres, l’herpes zòster, la tos ferina, el tètanus i els càncers associats al virus del papil·loma humà (VPH). Mentre que les taxes de vacunació dels xiquets continuen sent elevades, les dels adults i les dones embarassades són sistemàticament inferiors.

Aquests investigadors van dur a terme una revisió sistemàtica de les investigacions pertinents sobre la seguretat de les vacunes en relació amb els principals esdeveniments adversos, que són esdeveniments d’especial interés que es van seleccionar amb l’ajuda d’experts en vacunes.

Entre les seues troballes, els investigadors van trobar que la força de l’evidència era alta per a no augmentar el risc d’autisme entre els xiquets després de la vacuna contra la pallola, les galteres i la rubèola (MMR). La força de l’evidència va ser alta quant a què la triple vírica s’associa amb un risc major, però encara baix, de convulsions febrils, un esdeveniment advers que rares vegades té conseqüències a llarg termini.

En el cas dels xiquets majors i els adolescents, no va haver-hi proves d’un major risc d’esdeveniments adversos clau per a les vacunes més noves, com la vacuna contra el VPH 9-valente, que prevé les infeccions que condueixen al càncer de coll uterí i altres tipus de càncer, i les vacunes contra el meningococ del serogrup B, que prevenen un tipus de meningitis bacteriana, encara que no va haver-hi proves suficients per a traure conclusions fermes per a alguns esdeveniments adversos clau que són poc freqüents.

En el cas dels adults, no va haver-hi proves d’un major risc d’efectes adversos clau per a la nova vacuna recombinant adyuvada contra el zoster, que prevé l’herpes zòster, la vacuna contra l’hepatitis B amb un nou adjuvant immunoestimulant i les noves vacunes contra la grip, com la vacuna contra la grip recomanada per als adults majors.

L’estudi no va trobar proves d’un major risc d’esdeveniments adversos clau entre les dones embarassades després de l’aplicació de la vacuna contra el tètanus, la diftèria i la tos ferina acel·lular (Tdap), inclòs el naixement de bebés morts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 4 =