caixa popular

Grezzi: 'Amb el conveni, es recuperen els drets perduts dels treballadors de l'EMT'

El Conveni de l’EMT assegura la primera pujada de sou des del 2009

Grezzi: 'Amb el conveni, es recuperen els drets perduts dels treballadors de l'EMT'
27/03/2018 -

Després de nombroses negociacions, finalment, s’ha procedit a la signatura del tan esperat conveni col·lectiu de l’EMT. Un conveni que suposa el primer acord signat des de l’any 2012 quan, a causa de l’amenaça d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE), es va acordar una baixada salarial de gran envergadura per al personal de l’empresa pública de transport. Així, i en paraula del Regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ‘amb aquest acord, es recuperen els drets perduts en eixe moment amb el govern del Partit Popular amb l’excusa de la crisi econòmica’.

Convenio EMT

Foto Jose Jordan

Aquest matí, s’ha procedit a l’acte de la signatura del conveni que suposa no solament recopilar en un mateix text tota la normativa laboral que regula l’EMT, sinó també la creació d’un marc jurídic que atorgarà als treballadors una estabilitat laboral. En aquest sentit, s’asseguren pujades salarials, les primeres des de 2009, que marcaran els pressupostos generals, per a 2018 i 2019; es milloren les condicions de treball; es garanteix major temps de descans per trajecte i un nou sistema de vacances; i, a més, s’inclou, en el conveni, un sistema d’accés públic i de carrera professional, complint amb els requisits d’igualtat, mèrit i capacitat, entre altres mesures.

Tant l’Alcalde de València, Joan Ribó, com el Regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, s’han mostrat orgullosos i contents amb aquest fet que han qualificat ‘d’històric’. I és que han volgut especificar que ‘signar aquest conveni amb una majoria sindical, després de moltes negociacions, és un pas important’, a més d’una garantia per als treballadors. Així mateix, Ribó ha afegit que aquest acord és una mostra més que ‘el Consistori vol avançar en matèria de mobilitat sostenible on l’EMT és fonamental. Ara falta avançar en el finançament estatal del transport col·lectiu en l’àrea metropolitana que esperem que estiga reflectida en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat, tal com ho fa en altres ciutats espanyoles, i tal com havia d’haver fet en anteriors legislatures, amb una quantitat no inferior als 40 milions d’euros, el que ens correspon pel nombre d’habitants’.

Grans canvis en l’EMT

Per descomptat, i a més de l’avanç històric que suposa la creació d’un conveni col·lectiu, l’EMT ha experimentat importants canvis des que va començar 2018. Sens dubte, un dels més significatius ha sigut el canvi de línies, que entrava en vigor el passat 22 de febrer. Un fet destacat, que va tenir en compte les diferents reivindicacions veïnals, i que estan sent tot un èxit amb un augment del 2,3% en el nombre d’usuaris A València Extra, resumim les modificacions més notòries en els canvis de línia dels autobusos de l’EMT:

L18: Finalitza el seu recorregut en l’Hospital Doctor Peset

L93: Antigues línies 3 i 41, que es combinen per a realitzar un recorregut per l’Avinguda dels Tarongers fins a la platja, durant tot l’any.

L94: Abans línia 1, que ha ampliat el recorregut per a connectar els barris de Campanar i Tendetes.

L25 i L95: Ambdues es connectaran amb la futura àrea d’intercanvi Porta del Mar-Tetuan

L99: Arriba, ara, fins al marítim i connecta els voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 12 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris