25n
Orgull
Orgull

El nou contracte de l'ORA permetrà desaparcar el vehicle i acumular la diferència en un moneder

Dilluns que ve, 21 de juny, entra en vigor la nova ORA en els 195 nous parquímetres

El nou contracte de l'ORA permetrà desaparcar el vehicle i acumular la diferència en un moneder
17/06/2021 -

Entra en vigor, dilluns que ve, 21 de juny, la nova Ordenança Reguladora d’Aparcament (ORA), que substituirà l’actual, vigent des de feia més de 15 anys. Gestionada per l’empresa EYSA, la nova ORA incorpora importants novetats, com l’obligatorietat d’introduir la matrícula del vehicle o la possibilitat de desaparcar, acumulant la diferència en un moneder. És a dir, com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “si algú paga per dues hores però només gasta una, podrà optar per acostar-se al parquímetre i acumular en un moneder la fracció de diners que no ha emprat per a utilitzar-la la pròxima vegada”.

No obstant això, no serà l’única novetat que entrarà en funcionament. I és que l’entrada en vigor de la nova contracta suposarà la congelació de les tarifes, així com l’adequació dels horaris a la nova ordenança de mobilitat. D’aquesta manera, l’horari general serà de 9.00 a 21.00 hores en totes les zones regulades, excepte les que estan situades en els districtes de l’Olivereta, Patraix (excepte Tres Forques), Benimaclet, Rascanya i els barris de l’Amistat, Albors i Camí Fons, que no tindran regulat l’estacionament el dissabte a la vesprada.

Així mateix, com ha explicat Grezzi, “per primera vegada, els parquímetres seran de propietat municipal. En l’anterior contracta, la ciutat anava pagant eixos parquímetres però, després, eren propietat de l’empresa. Ara mateix, els paguem i amortitzem, però serem propietaris i incorporem així recursos a l’Ajuntament”.

Els nous parquímetres – s’han instal·lat 195 – són, a més, d’última generació i incorporen l’últim en tecnologia. D’aquesta manera, no només disposen d’il·luminació led, pantalla tàctil en diferents idiomes i permeten el pagament amb targeta, sinó que estan connectats a la xarxa mòbil – per a continuar fent ús a través de les diferents aplicacions – i funcionen amb panells solars.

A més, s’han instal·lat, en un 35% dels parquímetres, sensors de contaminació “dels quals obtindrem encara més informació sobre la qualitat de l’aire de la ciutat i més capil·laritat sobre els nivells de contaminació per zones”.

Finalment, la vigilància de les zones d’aparcament es farà amb personal a peu de carrer, però també s’incorporen quatre vehicles elèctrics amb càmeres que dotaran al servei de la tecnologia més avançada.

Noves zones

La nova ORA arranca amb 5.431 places de zona blava, però com ha assenyalat Grezzi s’està estudiant les peticions de diversos barris de la ciutat per a instaurar les noves zones verdes, que seran d’ús exclusiu per a residents. Entre els barris que ho han sol·licitat estan Russafa, Ciutat Vella, Benimaclet, Cabanyal o l’entorn de la plaça de Bous, entre altres. Fins que entren en funcionament – encara no hi ha termini previst – la zona taronja de Ciutat Vella continuarà funcionant com fins ara.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =