25n
Orgull
Orgull

El nou contracte de gestió dels Centres Dona augmenta les professionals i amplia l'atenció als fills

El nou contracte de gestió dels Centres Dona augmenta les professionals i amplia l'atenció als fills
02/09/2018 -

El nou contracte de gestió integral dels Centres Dona 24 hores ha incrementat la plantilla de professionals per a l’atenció de dones víctimes de violència de gènere, la qual cosa permet ampliar l’atenció que s’oferia als fills d’aquestes dones.

Així ho ha assenyalat la directora general de l’Institut de les Dones, María Such, en un comunicat, en el qual ha explicat que el pressupost per a la gestió d’aquests centres s’ha incrementat fins a 18,8 milions d’euros, la qual cosa “ha permés millorar l’atenció i accelerar les cites segons les necessitats en cada cas i, al mateix temps, ampliar l’atenció psicològica a menors que, fins al moment, realitzava únicament atenció grupal, de manera que es passa a intervenir a nivell grupal i individual”.

Aquest increment pressupostari permet la contractació de 14 noves professionals de diferents àmbits i l’ampliació de la jornada laboral de totes les psicòlogues infantils que prestaven serveis en aquesta xarxa de centres.

D’altra banda, el nou contracte de la Conselleria permet augmentar els dies de funcionament del centre de Dénia, que, fins al moment, atenia de dilluns a divendres de 8 a 22 hores, de manera que es passa a funcionar en aqueix horari tots els dies de l’any, i augmenta en una psicòloga, dues treballadores socials i 3 subalternes. A més, s’ampliarà l’horari de la psicòloga infantil que prestava servei en aquestes instal·lacions.

Igualment, el centre de València, augmenta l’equip en tres psicòlogues, tres treballadores socials, una psicòloga infantil i s’augmenta la jornada fins a completar-la, d’una altra psicòloga infantil. També s’augmenta a dos el nombre de professionals del servei d’atenció telefònica. Respecte als centres d’Alacant i Castelló, s’augmenta la jornada laboral de la psicòloga infantil fins a completar-la.

UN RECURS PÚBLIC ESPECIALITZAT

La xarxa de Centres Dona 24 hores de règim ambulatori és un recurs públic especialitzat en l’atenció a dones víctimes de violència de gènere que respon als principis d’atenció permanent, actuació urgent, especialització de prestacions i multidisciplinarietat professional.

Atés per un equip interdisciplinari, aquest servei es presta a totes les dones que es personen en el mateix a través d’una intervenció individual i grupal, tant amb les dones com amb els seus fills i filles menors.

Les professionals atenen les demandes de la víctima, valoren la situació de violència, el risc físic i psicològic d’aquestes establint la intervenció psicosocial i informació i assessorament jurídic adequat a les necessitats que cada dona planteja.

A més, el Centre Dona de València té integrat el servei d’atenció telefònica gratuïta 900 580 888, també un recurs especialitzat, dirigit a dones víctimes de violència que necessiten informació i assessorament, així com a professionals implicats en aquesta problemàtica que requerisquen informació i coordinació. També tenen accés a aquest servei qualsevol ciutadà o ciutadana que necessite assessorament sobre aquest tema.

Més informació

1 Comentari

  1. Estefania
    Estefania febrer 18, 12:31

    Quien gestiona estos centros públicos? y quien coordina el centro mujer 24h de Valencia? son contratos públicos las de ese personal? Nunca dicen que está gestionado por una empresa privada…

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dotze =