El nou comptador de Vivers comptabilitza 400 bicicletes en tan sols unes hores

“Els comptadors subratllen el gir en positiu que s'està donant a València cap a una mobilitat més saludable”

Guardar

CONTADOR-CARRIL-BICI VIVEROS
CONTADOR-CARRIL-BICI VIVEROS

El nou comptador digital de bicicletes i VMP (Vehicles de Mobilitat Personal), situat prop del Jardí de Vivers, ja ha entrat en funcionament. Concretament, s'ha situat al carrer General Elio amb Sant Piu V i, juntament amb el de Pont de Fusta – instal·lat el passat mes de setembre – o el de l'Hospital Clínic – el passat mes de desembre – són els encarregats de registrar, durant tot el dia, el trànsit ciclista que passa, en tots dos sentits, per aquests trams de l'anell ciclista.

Així, a les 9 del matí, quan tan sols feia unes hores que estava en funcionament, el comptador digital al costat del Jardí de Vivers ja comptabilitzava 400 bicicletes. Sens dubte, una prova més del bon acolliment que té l'anell ciclista valencià, que ja compta amb dos milions d'usuaris, però també del suport cap a les polítiques que, des de la regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, estan impulsant per a avançar cap a un model de ciutat molt més amigable i respectuosa amb el medi ambient.

El de Vivers és el quart dels cinc comptadors digitals que des de la regidoria de Mobilitat s'han proposat instal·lar a la ciutat i que, juntament amb el qual s'instal·larà, d'ací a poc temps, en Peris i Valero – Regne de València, se sumarà als 95 punts de registre de trànsit de bicicletes que hi ha a València, així com al sistema de registre del Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament de València. No obstant això, aquests nous comptador fan un pas més, i incorporen uns panells per a fer el recompte visible a la ciutadania.

València Extra ha parlat amb el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, que ha definit com un “gir en positiu” eixe augment d'usuaris que aposta per mitjans de transport més sostenibles. "Cada desplaçament amb bicicleta o en patinet, especialment si els seus usuaris es movien amb anterioritat emprant vehicles contaminants, compta molt per a la ciutat i per a les persones que l'habitem, perquè contribueix a reduir la contaminació atmosfèrica i acústica”.

Així mateix, ha explicat que el motiu de “posar eixos cartells, més que l'afany de documentar el nombre exacte de bicis o vehicles de mobilitat personal que passen pel carrer, el que pretenen és subratllar l'evident gir en positiu que s'està donant a la ciutat cap a una mobilitat més saludable, i animar a la resta a fer eixe pas i sumar-se al canvi en positiu que està donant València, i que està fent de la nostra ciutat un referent positiu en l'Estat". I és que és necessari recordar que l'anell ciclista s'ha convertit en una de les infraestructures millor valorades, que mira cap a Europa.

Arxivat a:

Destacats