25n
25N
25N

El nou col·legi 103 obrirà les seues portes el pròxim curs

El nou col·legi 103  obrirà les seues portes el pròxim curs
17/01/2019 -

Alumnat i professorat del Col·legi d’Educació Infantil i Primària (CEIP) 103 estrenaran nou centre escolar el pròxim curs. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat aquest matí les obres, junt amb el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. El primer edil ha destacat el treball conjunt entre l’administració autonòmica i local, que ha permés delegar en el Consistori competències en 12 obres en infraestructures educatives en diferents districtes de la ciutat, així com la futura construcció d’un nou col·legi a Malilla i un institut a Patraix, a més del centre 103.

«L’Ajuntament i la Conselleria estem treballant braç a braç», ha assenyalat Joan Ribó. «Tenim molts projectes en comú amb el Pla Edificant —per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius— i podrem celebrar molt prompte que els xiquets i les xiquetes del CEIP 103 puguen gaudir d’unes instal·lacions de qualitat». A través del Pla Edificant, en les últimes setmanes la Conselleria d’Educació ha delegat competències a l’Ajuntament de València en 12 obres en infraestructures educatives en diferents districtes de la ciutat. Així mateix, totes dues administracions estan treballant en aquests moments en la delegació de competències per a la construcció d’un nou col·legi a Malilla i un institut a Patraix.

Es tracta d’«obres de gran envergadura», en paraules del regidor Sergi Campillo, «per poder revertir la situació anòmala de les infraestructures educatives públiques d’aquesta ciutat, conseqüència de l’objectiu del govern anterior de fer de l’escola pública una escola de poca qualitat i provocar així un transvasament d’alumnes a la privada i concertada». L’edil ha recordat que mentre es construeix el nou CEIP 103, s’han realitzat diverses millores perquè les instal·lacions actuals «tinguen les millors condicions possibles».

El nou col·legi 103 compta amb nou unitats de segon cicle d’Educació Infantil i 18 unitats d’Educació Primària, amb una capacitat per a 675 places escolars, i un menjador amb aforament per a 500 comensals, a dos torns. Disposa així mateix de gimnàs, aula de música, aula d’informàtica, espais de coordinació didàctica, sala polivalent, biblioteca i despatx per a l’associació de mares i pares d’alumnes, entre altres.

El conseller d’Educació ha apuntat que el seu departament ha invertit més de cinc milions d’euros en aquestes instal·lacions i, al llarg de la legislatura, s’han dedicat més de 15 milions d’euros a infraestructures educatives a la ciutat de València, bé per a obres de nova construcció, bé per a la retirada de fibrociment en edificis escolars, bé per a obres de millora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa