25n
25N
25N

El Centre de Salut Campanar II, Una realitat que acontenta a tots?

El nou Centre de Salut Campanar II estarà operatiu a la fi de 2019, i el centre d’especialitats a la fi de 2020

El Centre de Salut Campanar II, Una realitat que acontenta a tots?
22/01/2018 -

Després d’anys de reivindicacions, la Conselleria de Sanitat ha presentat la maqueta del que serà tant el nou centre de salut de Campanar, que obrirà les seues portes a la fi de 2019, com del centre d’especialitats, que s’espera per a finals de 2020. Tots dos edificis, que comptaran amb un pressupost de 19 milions d’euros, finalment, dotaran d’un servei hospitalari digne als veïns d’aquest barri valencià.

El primer a veure la llum serà el Centre de Salut Campanar II, que atendrà al voltant de 30.892 habitants situats en els voltants de l’hospital La Fe de Campanar i que, en l’actualitat, són atesos en el centre de salut Economista Gay i el consultori auxiliar de Tendetes. Per això, aquest centre comptarà amb urgències, cirurgia menor, 18 consultes de medicina i 15 d’infermeries. Així mateix, també disposarà de 4 consultes de pediatria, una àrea d’extraccions, així com una unitat de rehabilitació bàsica, un centre de salut sexual i reproductiva, una unitat d’odontologia preventiva, una altra de salut mental i una unitat de diagnòstic precoç de càncer de mama.

Per descomptat el nou Centre de Salut Campanar II també comptarà amb un Punt d’Assistència Sanitària (PAS), amb accés independent, que serà l’encarregat d’atendre les urgències durant 24 hores. D’aquesta manera, disposarà de tres consultes mèdiques, una consulta polivalent i dues sales de tractament d’infermeria.

Sens dubte, bones notícies que des de l’Associació Veïnal de Campanar valoren positivament ‘poder recuperar aquest espai per a la Zona Nord de la ciutat, que ens permetrà recuperar uns serveis sanitaris que havien desaparegut amb el trasllat del nostre hospital de referència al barri de Malilla’.

No obstant això, i en un comunicat oficial, aquesta associació ha volgut matisar alguns aspectes sobre el procés. D’aquesta manera, han deixat clar que ‘no són certes les declaracions que s’han fet sobre que els veïns de Campanar estem satisfets, i hem participat en la proposta, ja que ha estat limitada a ser testimoniatge de la presentació, sense que se’ns haja demanat la nostra opinió en cap fase del procés’. Així mateix, afigen que ‘no ens agrada el macro-edifici previst per a la zona del jardí i l’heliport perquè suposarà una barrera visual de gran impacte en l’Avinguda Campanar, impedint la reordenació urbanística ‘amable’ de la zona. Els veïns apostem per una solució de menor impacte, fent que els jardins que es puguen generar en la parcel·la s’integren de forma harmònica amb l’avinguda’.

Finalment, en el comunicat, l’Associació Veïnal de Campanar també ha expressat la seua sorpresa al fet que ‘el servei d’urgències estiga en el punt més allunyat de la parcel·la, respecte a tots els mitjans de transport de les avingudes de Campanar i Piu XII, que són els eixos principals de comunicació de la zona’. Finalment, també han fet referència al mapa sanitari. ‘Sabem que tindrem un centre d’especialitats i un servei d’urgències mèdiques, però no sabem si aquest substituirà al centre del carrer Alboraia. Per contra, sí que sabem, segur, que l’hospitalització continuarà en l’hospital de Malilla. Una reordenació del mapa sanitari ha d’incloure una solució conjunta de l’Espai de Salut de Campanar i l’actual Hospital Arnau de Vilanova. És urgent comptar amb una planificació de futur sobre la qual es puguen prendre decisions d’inversió de manera clara, lluny de propostes efectistes i de tipus electoralista’.

El Centre de Salut Campanar II començarà a estar operatiu a la fi de 2019. No obstant això, el nou servei d’urgència provisional en el carrer Joaquín Ballester començarà la seua construcció a l’estiu perquè comence a funcionar a principis de l’any que ve fins que s’acabe la construcció de l’esperat centre de salut.

Centre d’especialitats

Al costat del nou Centre de Salut Campanar II, concretament en l’avinguda Campanar, es construirà el també nou Centre d’Especialitats, que comptarà amb 40 consultes externes per a atendre a una població de 250.000 habitants. Una mesura que reduirà, considerablement, els trasllats dels veïns a altres zones. I és que atendrà a tot el barri de Campanar, que ara es desplaça fins al centre del carrer Alboraia, així com a altres barris i municipis valencians que van a La Fe de Malilla.

Així mateix, el centre d’especialitats comptarà amb un servei d’endoscòpies, una unitat de radiologies amb ressonàncies magnètica i TAC, així com quatre quiròfans. Al costat del centre, es construirà una zona d’aparcament gratuït d’unes 300 places.

Aquest centre, que entrarà en funcionament a la fi de 2020, suposa un pas més per a atendre les manifestacions veïnals, organitzades durant anys, per a demanar atenció sanitària en Campanar. En aquest sentit, Matías Alonso, portaveu de la comissió cívica per a un hospital digne en Campanar, assegurava que ‘no tenim res en contra de La Fe de Malilla, però perquè et posen una tireta no cal creuar-te la ciutat’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + quatre =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell