25n
25N
25N

Nou centre municipal de joventut al Cabanyal

Nou centre municipal de joventut al Cabanyal
18/01/2021 -

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha anunciat que es rehabilitaran dos baixos units, situats al carrer Escalante i José Benlliure, per a ser convertits en un Centre Municipal de Joventut. Es tracta de dos locals simètrics units i comunicats per un pati interior, que es troben al carrer Escalante nº 192 i carrer José Benlliure nº 157, al voltant de la plaça Lorenzo de la Flor.

Els dos espais, de propietat municipal, sumen 124,40 m², més el pati interior comú. Les obres, el finançament de les quals van a càrrec del Pla Edusi (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França), estaran finalitzades l’any que ve. La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que «aquest nou equipament públic serà un suport per a les persones joves, ja que en ell s’oferirà un servici d’informació i assessorament juvenil, cursos i tallers, que milloraran la formació i ocupabilitat de les persones usuàries. A més, contribuirà a la dinamització del barri i a la millora de l’entorn urbà mitjançant la posada en valor de l’edifici en el qual s’enclava, que ara està en desús».

Els Centres Municipals de Joventut ofereixen un servici permanent d’informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació a la vida social i activa de les persones joves sobre programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. En ells, a més de prestar els servicis des d’un criteri de proximitat, es realitzen cursos i tallers a més de servir com a aula d’estudi. En aquest sentit, Ibáñez ha posat com a exemple els tallers Apunta’t, activitats gratuïtes d’oci educatiu o de caràcter formatiu, sobre creixement personal, ocupació, idiomes, desenvolupament sostenible, gènere, activitats artístiques, cultura, prevenció de la violència, hàbits saludables, sexualitat o TIC.

«Volem ampliar la xarxa de Centres Municipals de Joventut a altres districtes de la ciutat perquè els servicis i programes que oferim des de la Regidoria de Joventut arriben a totes les persones joves, seguint un criteri de proximitat». En 2022, quan finalitze l’obra i s’instal·le el mobiliari i equips, aquest espai se sumarà a la xarxa de Centres Municipal de Joventut de la ciutat, que ja compta amb centres al barri d’Orriols, Russafa, Patraix, Sant Isidre, Trinitat, Algirós, Benimaclet, Campanar, Malilla, Natzaret, Grau Port i Ciutat Vella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 9 =