25n
25N
25N

Nou centre de baixa exigència per a l'Operació Fred

Nou centre de baixa exigència per a l'Operació Fred
29/12/2017 -

La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, acompanyada pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i el de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha visitat aquest matí el nou Centre de Baixa Exigència que l’Ajuntament ha habilitat en unes dependències municipals situades al carrer Maria Llácer, número 20. Aquestes instal·lacions “estaran en la reserva” – ha dit la regidora- preparades per a funcionar com a reforç extra durant la denominada “operació fred” en cas de temperatures excepcionalment extremes.

Consol Castillo ha explicat que aquestes instal·lacions “estarem en la reserva per a ser utilitzades si es donara el cas de condicions climatològiques extremes”, ja que l’oferta existent cobreix les necessitats que es produeixen normalment a València, i que l’objectiu “és que a poc a poc es vaja convertint en un centre de respir que done satisfacció a les necessitats bàsiques de les persones que viuen en el carrer”.

La intenció és dotar-ho d’equipaments com, per exemple, una llavadora/assecadora que puguen utilitzar les persones sense sostre – ha comentat Consol Castillo- i que compte amb un ampliat equip de voluntaris que ajuden als usuaris en aspectes afavorisquen la seua higiene o la seua integració social. “És un espai que té moltes possibilitats i en el qual es podria crear també algun tipus de taller o centre de formació bàsica on aquestes persones pogueren adquirir unes habilitats que afavoriren el seu retorn a la vida normalitzada.”

El local del Centre de Baixa Exigència, que disposa d’habitacions, banys i un espai per a poder allotjar els animals de companyia de les persones allotjades, va ser en un altre temps el local de les brigades del Cicle Integral de l’Aigua i actualment es trobava sense utilitzar. Els treballs de condicionament han consistit en la neteja, pintura i la instal·lació de nous mobles.

La regidora Consol Castillo ha assenyalat que habilitar aquest local per a la seua nova fi social “no haguera sigut possible sense l’eficient col·laboració prestada per les regidories de Serveis Centrals Tècnics i del Cicle Integral de l’Aigua”.

Si bé és cert que les places existents actualment no s’han arribat a cobrir cap dia, l’Ajuntament ha augmentat els recursos existents amb l’obertura d’aquest centre per a poder atendre possibles augments de peticions amb l’arribada de l’hivern i dels temporals anunciats.

Aquest Centre de Baixa Exigència suma 10 places a les quals s’ofereixen des del Centre d’Atenció a Persones sense Sostre (CAST), situat en el carrer Jardins, que juga un paper fonamental al dispositiu especial “Operació fred 2017-2018”, com a recurs públic d’atenció i valoració de demandes d’allotjament de la ciutat per a persones sense llar.

També està a disposició el centre nocturn municipal de baixa exigència, ubicat al carrer de d’Alt, les vivendes d’habitatge tutelat, al Carrer Quart, l’Alberg de l’Associació Valenciana de la Caritat, en el Passeig de la Petxina, l’alberg de Sant Joan de Déu al carrer Luz Casanova i, finalment, l’alberg de Càritas Diocesana de la plaça Cisneros, que ofereix places d’allotjament nocturn d’emergència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + dinou =

bombers
CCCC
Valencia activa