25n
25N
25N

València tindrà un nou centre d'atenció a persones sense sostre

València tindrà un nou centre d'atenció a persones sense sostre
24/10/2019 -

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha fet balanç de totes les campanyes i accions que duu a terme la regidoria en la lluita contra el sensellarisme a València. En total, el consistori valencià inverteix 2.009.014,36 euros anuals en 9 projectes socials diferents que treballen a resoldre aquesta problemàtica i que posen a disposició de les persones sense sostre 232 places d’allotjament. A més, Lozano ha anunciat que la regidoria construirà un nou Centre Municipal d’Atenció a Persones Sense Sostre (CAST) en el carrer Guillem de Castro. Així mateix, ha anunciat també que de seguida s’iniciarà la redacció del projecte del primer Alberg Municipal per a Persones Sense Llar.

“Des de l’Ajuntament de València estem posant tots els recursos necessaris per a fer front al problema del sensellarisme, un problema que afecta moltes ciutats, i també a València. A més ja treballem en dues importants infraestructures que ajudaran molt a avançar en la resolució d’aquesta problemàtica”, ha dit la regidora Isabel Lozano.

Concretament, des del CAST, en 2018 es va atendre a 820 persones en un total de 4.346 atencions. El 70% eren espanyols i el 30% estrangers. De la població estrangera atesa, és destacable la procedència europea amb un percentatge d’un 57%, la següent franja l’ocuparia amb un 26% la població africana, tant magribí com subsahariana i un 17% d’altres procedències com Amèrica o altres zones del món.

Així, l’Ajuntament té signat, a través de la regidoria de Servicis Socials, un conveni per a l’atenció de persones sense sostre amb Casa Caritat per valor de 900.000 euros anuals. Cal destacar que aquesta xifra, propera al milió, s’ha aconseguit després que enguany la dotació municipal s’haja duplicat, passant dels 450.000 euros de l’anterior conveni als 900.000 actuals, amb l’objectiu de finançar un total de 120 places d’allotjament entre els seus dos albergs.

Amb el mateix objectiu d’atendre a les persones sense sostre, el consistori té signat un conveni amb l’entitat Sant Joan de Déu per valor de 700.000 euros anuals, amb els que es financen 90 places d’allotjament. Només amb aquests dos convenis l’Ajuntament inverteix 1.600.000 euros en la lluita contra el sensellarisme i en atendre a les persones sense sostre facilitant-los desdejuni, dinar, sopar, un espai per a la higiene personal i un lloc on poder dormir.

D’altra banda, l’Ajuntament disposa d’un conveni amb l’Associació Natània per a l’acolliment a persones amb problemes de marginalitat social greu i un altre per a desenvolupar un projecte d’Allotjament de Baixa Exigència per a Persones Sense Llar amb una dotació econòmica de 199.066 euros. Amb aquests diners es financen 16 places d’allotjament.

D’altra banda, la regidoria de Servicis Socials i la Fundació Secretariat Gitano desenvolupen diversos programes d’intervenció i inserció amb població gitana dels països de l’Est per valor de 99.102 euros. Caritas Diocesana també disposa d’un conveni municipal per a l’atenció de persones sense sostre amb una inversió municipal de 56.846,36 euros que serveixen per a finançar sis places d’allotjament.

La Congregació Germanetes Germans Dels Desemparats disposa d’un conveni de cooperació amb l’Ajuntament, a través de la Residència Germanetes dels Desemparats destinat a articular la cooperació de la Residència per a atendre una part de la societat desfavorida i vulnerable, parant atenció del caràcter assistencial i social que requereixen persones majors per les seues especials circumstàncies de soledat i pobresa i es troben en situació d’exclusió social per un import de 60.000 euros.

Els últims dos projectes que es duen endavant són els de l’Associació Domus Pacis-Casal de la Pau per a desenvolupar el projecte “Junts podem” per a l’atenció i acolliment integral a les persones en situació d’exclusió social per un import de 10.000 euros i el d’Associació Valenciana d’Intervenció Preventiva per al programa “Fica-li un gol a la pobresa 2019” dirigit a col·lectius en situació de vulnerabilitat social per a la pràctica d’activitats lúdiques i esportives per un import de 1.000 euros.

EL CONSISTORI CONSTRUIRÀ UN NOU CAST EN GUILLEM DE CASTRO

La regidora de Servicis Socials ha anunciat que l’Ajuntament construirà un nou CAST en el solar municipal que hi ha en el carrer Guillem de Castro. Es tracta de construir un edifici de nova planta que disposarà de diversos espais per als treballadors municipals que gestionen dia a dia les accions contra el sensellarisme. Aquest nou centre substituirà a l’actual situat en el carrer Soguers i millorarà moltes de les seues prestacions.

D’altra banda, Lozano també ha aprofitat per a anunciar la intenció de la regidoria de crear el primer Alberg Municipal per a Persones Sense Llar de València, per al qual està previst encomanar la redacció del projecte durant l’any 2020.

L’EXPLOTACIÓ DE LES DADES DEL CENS DE PERSONES SENSE LLAR EL REALITZARÀ LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Sobre el cens de persones sense llar que es realitza aquesta nit, en el que hi participaran més de 800 voluntaris de diverses associacions i entitats en col·laboració amb l’Ajuntament, la regidora Lozano ha explicat que “pretenem dimensionar aquesta problemàtica per orientar les línies estratègiques que combaten l’exclusió residencial, així com sensibilitzar la societat sobre el fenomen dels sense llar en totes les seues dimensions. És important, abans que res, tindre dades per a, després, poder fer front a la problemàtica en les millors condicions”.

En eixe sentit, Lozano ha avançat que el tractament de les dades que es recopilen en el cens de persones sense llar es farà des de la Universitat de València, per a garantir determinats nivells de rigorositat i metodologies adequades i científiques.

Cal recordar que l’Ajuntament disposa de 232 places d’allotjament en albergs i habitatges a raó de 120 places en Casa Caritat, 90 places en Sant Joan de Déu, 16 de Natània i sis de Caritas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =