25n
25N
25N

Ja es pot transitar al complet el nou carril bici bidireccional de Primat Reig

Ja es pot transitar al complet el nou carril bici bidireccional de Primat Reig
06/03/2020 -

El nou carril bici de Primat Reig ja és transitable des de l’avinguda de la Constitució fins a l’avinguda de Blasco Ibáñez, passant per l’avinguda de Catalunya, un total de 2.400 metres de carril bidireccional de 2,50 metres d’ample. Es tracta d’un important eix ciclista pel qual ja circulen més de 1.000 persones usuàries cada dia pels trams que han sigut oberts de manera progressiva des del mes de desembre passat.

Des de hui, aquest nou carril ja connecta amb el de l’avinguda Constitució, Sant Vicent de Paul, l’eix Alfauir-Almassora i el ciclocarrer de Dr. Vicente Zaragozá cap als campus universitaris de Tarongers i la Universitat Politècnica de València. També amb el carril bici de Cavanilles, paral·lel al Jardí de Vivers cap al centre de la ciutat, el de Dr. Gómez Ferrer que connecta el barri de Benimaclet amb Porta de la Mar i, ara, amb Blasco Ibáñez passant per avinguda Catalunya.

El carril bici circula pegat a la vorera, per la qual cosa el carril EMT-Taxi s’ha desplaçat i les parades d’EMT disposen d’un pas de vianants elevat –a nivell de vorera- perquè es puga creuar el carril bici i pujar a l’autobús en condicions de seguretat i accessibilitat. Es tracta d’un projecte sorgit de la Consulta Ciutadana d’Inversions en Barris 2018, que la Junta de Govern Local va adjudicar el passat 27 de setembre a l’empresa Pavasal, per un import total de 467.243,92 euros.

MILLORA DE L’ITINERARI PER ALS VIANANTS D’AVINGUDA CATALUNYA

La reordenació de la planta viària de l’avinguda de Catalunya d’entrada i la seua via de servei per les obres del carril bici de Primat Reig-Catalunya han suposat un canvi en l’accés al barri Ciutat Universitària per a millorar l’itinerari per als vianants i garantir la fluïdesa del trànsit rodat. A partir d’ara, per a accedir a l’avinguda Menéndez i Pelayo s’haurà de fer des de la via de servei de l’avinguda de Catalunya o des de Primat Reig (ja no pot fer-se aquest moviment des del pas inferior d’avinguda de Catalunya d’entrada). Si es transita des del pas inferior i es vol arribar a Menéndez i Pelayo, la persona conductora haurà d’arribar fins a l’avinguda de Blasco Ibáñez i accedir pel carrer Cronista Almela i Vives.

D’aquesta forma també s’ha millorat l’itinerari per als vianants que travessa l’avinguda Catalunya, perquè ara, en un sol moviment, es pot creuar des de la vorera de la seua via de servei d’entrada fins a la mitjana que separa aquesta via de servei de la principal en un sol moviment, mentre que fins ara es feia en dos encreuaments diferents.

A més, s’ha realitzat un canvi en la regulació semafòrica de manera que el verd per als vianants es programa de manera que tinguen la possibilitat de travessar tota l’avinguda Catalunya en una sola fase, i no parant en les diferents mitjanes com fins ara.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =