25n
25N
25N

El nou Bono10 per a viatjar en MetroBus per l'àrea metropolitana de València estarà operatiu a partir del dilluns 1 de març

Arcadi España presenta aquest nou títol, que suposa una reducció del preu del viatge en un 30% i evita l’ús dels diners en efectiu

El nou Bono10 per a viatjar en MetroBus per l'àrea metropolitana de València estarà operatiu a partir del dilluns 1 de març
24/02/2021 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que el nou Bono10 per a viatjar en MetroBus per l’àrea metropolitana de València estarà operatiu a partir del pròxim dilluns, 1 de març.

En la presentació d’aquest nou títol, el conseller ha explicat que es fa un pas important en la millora del transport en l’àrea metropolitana. “Suposa -ha destacat- una reducció del preu del viatge en un 30% i permet evitar l’ús dels diners en efectiu, la qual cosa representa un important estalvi per als ciutadans i ciutadanes, un incentiu per a usar el transport públic i recuperar la confiança en el transport de la Generalitat sempre en col·laboració els ajuntaments”.

Aquest nou bo de 10 viatges serà vàlid per a la xarxa de MetroBus i té un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones, segons el pla zonal de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV). Les tarifes seran, per tant, són equiparables a les de la targeta TuiN de Metrovalencia.

Així mateix, aquest bo permet un transbord en la xarxa de MetroBus durant els 60, 90, 110 o 120 minuts següents a la primera validació, segons les zones transitades i es pot adquirir en estancs, quioscos i punts de venda habilitats, en l’aplicació RecargaMobilis, en les taquilles i màquines d’autovenda de la xarxa d’FGV i en l’oficina d’atenció al client de l’ATMV.

Per al conseller, “el transport públic és una garantia d’igualtat d’oportunitats, porta aparellat altres drets com el dret a l’educació, al treball o a la salut per a poder accedir a aqueixos centres, i si la vacuna suposa l’esperança per a lluitar contra el virus, el transport públic suposa l’esperança per a lluitar contra el canvi climàtic per això ha de ser eficient i per a ser eficient ha d’avançar “.

Noves línies de l’àrea metropolitana

En aquest sentit, Arcadi España s’ha referit a les noves línies de MetroBus que l’ATMV ha posat en marxa per a millorar el transport en l’àrea metropolitana, així com la connexió amb València i els principals polígons industrials.

Així, ja està en funcionament la línia que uneix Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar, Benetússer amb Paiporta per a connectar aquests municipis amb la xarxa de Metrovalencia i que, segons Arcadi España, “és una nova visió del transport públic perquè connecta tots els municipis de l’àrea no sols d’una forma radial amb València, sinó també entre ells”.

Aquesta és l’última línia posada en servei per l’ATMV i que s’uneix a les de Xirivella-València (estació de metro Nou d’Octubre); Alaquàs-València (estació de metro Nou d’Octubre); Aldaia- Manises (estació de metro Salt de l’Aigua); Port Saplaya-València, i Quart de Poblet-Manises-Paterna-Campus de Burjassot.

Per al conseller, “des de la Generalitat estem treballant per una mobilitat sostenible que, inevitablement, passa per l’enfortiment de la xarxa pública de transport i el foment de la intermodalitat per a facilitar que es deixe d’utilitzar el màxim el vehicle privat en els desplaçaments quotidians i propiciar la reducció d’emissions i la disminució de la contaminació”.

Connexió amb els parcs industrials

Amb aquest mateix objectiu l’ATMV ha posat en marxa també les línies que uneixen la ciutat de València amb els principals polígons industrials. “Es tracta -ha indicat Arcadi España – de facilitar als treballadors i treballadores el desplaçament als seus llocs de treball, un servei públic perquè no depenguen dels vehicles privats”.

D’aquesta manera ja estan en funcionament la línia València-Parc Tecnològic- l’Andana, València-Parc empresarial Tàctica- Font del Pitxer Nord i València-Font del Pitxer; València-Polígon Industrial Joan Carles I-Nord-l’Ermita, i València-Polígon Industrial La Reva-l’Oliveral, que també dóna cobertura a la base de l’Organització de les Nacions Unides de Quart de Poblet.

A la presentació del Bo 10 han assistit també la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez, el director gerent de l’ATMV, Manuel Martínez, i l’alcalde d’Alaquàs, Antonio Saura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =