Nou atac al monument en solidaritat amb Palestina

Nou atac al monument en solidaritat amb Palestina
14/09/2018 -

El monument de solidaritat amb Palestina situat al Jardí del Túria ha sigut atacat per quarta vegada en els últims dies, en una acció que ha sigut qualificada d’«inacceptable» per la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas Santana, i que ha rebut la condemna ferma de l’Ajuntament. La delegada ha reafirmat la solidaritat del poble valencià amb la causa palestina.

El monòlit solidari que ha tornat a ser atacat va ser inaugurat el 14 de maig de l’any 2016, i aquesta és la quarta ocasió en què es registra un atac. El monument presenta una placa commemorativa amb un símbol del poble palestí, que ha resultat deteriorada: s’han raspat i ratllat les lletres i s’han realitzat pintades sobre ell.

El monòlit es va instal·lar el 14 de maig de l’any 2016, en commemoració del Dia de la Nakba, que recorda les agressions de neteja ètnica patides pel poble palestí en 1948. L’acte d’inauguració del monòlit va comptar amb la presència de representants de la comunitat palestina a València i altres col·lectius de suport al poble palestí, com els impulsors de la campanya de ‘Boicot, desinversió i sancions a l’estat d’Israel (BDS) del País Valencià’, els quals van protagonitzar l’acte institucional juntament amb la Regidoria de Cooperació i Migració.

Aquest acte de record i homenatge a Palestina (i més específicament a les persones refugiades palestines), va consistir en la lectura de diferents poesies, la plantació d’una olivera, i la instal·lació del monòlit i placa commemorativa amb una cita del poeta palestí Mahmoud Darwish, un dels més cèlebres literats àrabs contemporanis: «El poble valencià amb el poble palestí. Mai oblidarem el dret al retorn de les persones palestines refugiades des de la Nakba. Sobre aquesta terra tenim allò que fa que valga la pena la vida. Se’n deia Palestina. És contínua dient Palestina».

La regidora de Migració i Cooperació, Neus Fàbregas Santana, ha denunciat que aquests fets «no són un simple atac al mobiliari urbà, sinó que constitueixen un acte d’odi en tant que es dirigeixen a un símbol del poble palestí, amb una clara intencionalitat política». Tal com ha afirmat la delegada, «s’ha atacat aquest emblema d’homenatge a les persones refugiades palestines en reiterades ocasions, però no ens acoquinaran ni deixarem de donar suport des del consistori la causa justa del poble palestí».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + dos =

sagunt a escena 2019
turismo salou