25n
25N
25N

Nou acord per a la contractació de persones del programa València Inserta

Nou acord per a la contractació de persones del programa València Inserta
29/01/2019 -

La regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha signat hui un nou conveni de col·laboració en el marc del programa València Inserta per a la contractació de persones en situació o risc d’exclusió social. En aquest cas, l’acord s’ha aconseguit amb l’empresa IDCQ Hospitales i Sanidad S.L, per un període de quatre anys prorrogables altres quatre anys més.

Segons estableix l’acord, es col·laborarà en els processos de selecció de personal, tant en la posada en marxa de nous servicis dels quals l’empresa siga adjudicatària, com en processos de selecció per a cobrir vacants o reforçar les plantilles ja existents. L’empresa informarà l’Ajuntament de les ofertes de treball que requerisca cobrir, i aquest, a través del programa València Inserta, buscarà persones candidates per a participar en el procés de selecció corresponents als perfils demandats.

L’Ajuntament ja va signar mesos enrere un conveni de característiques similars amb les empreses Clece, Leroy Merlin, Eulen i Five Guys, i en la majoria dels casos amb resultats molt positius. La regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Isabel Lozano, ha manifestat la seua «satisfacció per poder signar un altre conveni, en aquest cas amb l’hospital Quirón», i ha subratllat l’«elevada expectativa de contractació que tenim: un 40% de compromís d’inserció amb les persones que formem per als llocs de treball que necessita específicament l’empresa».

En aquesta ocasió, els perfils demandats corresponen a tasques de manteniment i de neteja, ajudants de cuina, i auxiliars administratius. A la vista de les demandes plantejades, l’acord assenyala el compromís de l’Ajuntament de millorar les condicions d’ocupabilitat de les persones usuàries dels seus programes, per mitjà d’accions d’orientació laboral i formació per a l’ocupació.

Lozano ha qualificat de «bona notícia el fet de poder anar incorporant al mercat laboral persones que, a priori, tenen una difícil inserció, però que, després de tot el procés d’intervenció i acompanyament que es fa des de València Inserta, són perfils professionals i personals amb una altíssima implicació». «I això també redunda amb una menor rotació en les empreses», ha subratllat.

Com és conegut, el programa València Inserta és una eina dirigida a promoure la inserció sociolaboral de les persones usuàries tant dels centres municipals de servicis socials, com dels centres especialitzats de la ciutat. Per a això, la labor es desenvolupa mitjançant dos dispositius: l’anomenat Dispositiu d’Inserció, que s’encarrega de la realització d’accions per a la inserció laboral de la població en situació o risc d’exclusió objecte del projecte; i el Dispositiu de Relacions amb Empreses, que és el que desenvolupa els convenis com el signat hui, dirigit a l’aplicació de metodologies de Responsabilitat Social de les Empreses (RSE) en l’estratègia d’inserció laboral. Per això, es duen a terme tasques de localització d’ofertes laborals que puguen ser cobertes per les persones usuàries del projecte.

L’empresa col·laboradora signant del nou conveni, IDCQ Hospitales i Sanidad S.L, es dedica a la prestació de servicis sanitaris i tècniques mèdiques, quirúrgiques i de diagnòstic. Durant el seu quefer laboral i empresarial presenta necessitats puntuals de cobrir determinats llocs de treball amb un perfil professional i característiques determinades. En virtut de l’acord, l’entitat es compromet a la contractació d’almenys el 40% de les persones candidates remeses per l’Ajuntament que hagen participat en alguna de les accions formatives relacionades amb els perfils oferits.

València Inserta es realitza en col·laboració amb l’Associació per a la Promoció i Inserció Professional (APIP), l’Institut Valencià d’Atenció als Discapacitats (IVADIS), la Fundació Xarxa de Suport a la Integració Sociolaboral (RAIS) i la Fundació CEDAT de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

museo prehistoria