25n
Orgull
Orgull

FGV executa el nou accés i línia de validació de l'estació de Paiporta de Metrovalencia

FGV executa el nou accés i línia de validació de l'estació de Paiporta de Metrovalencia
12/08/2018 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) executa les obres del nou accés i línia de validació en l’estació de Paiporta de Metrovalencia, treballs que compten amb un pressupost en 234.513,28 euros, IVA inclòs, i un termini previst d’execució de sis mesos.

Aquesta actuació comporta el clos de l’accés a l’estació, per la qual cosa, d’aquesta forma, el pas quedarà limitat exclusivament als viatgers del metro, amb el que es redueix el risc de qualsevol tipus d’incidència, en restringir-se de manera notable el pas de transeünts.

El clos de l’estació preveu la instal·lació d’un control d’accessos (quatre en l’edifici i dos més en l’accés a l’andana contrària -adreça Picanya-, amb la característica que seran portes giratòries antivandàliques), així com intèrfons (dos més per a complementar el ja existent) i càmeres de vídeo (una per a reforçar l’actual dispositiu instal·lat en l’edifici i dos més en els nous portes giratòries), la qual cosa també redundarà en la disminució del frau.

A més, es condicionarà una marquesina en el costat de Picanya i es barrarà l’accés, envoltant l’edifici principal i l’andana contrària, amb la seua prolongació fins al pas inferior, pel qual es desplaçaran els transeünts a partir d’ara. El citat pas inferior permetrà franquejar la línia ferroviària sota les vies i facilitarà la via d’accés, tant al cementeri de la localitat com a un ecoparc de reciclatge.

L’empresa pública considera aquesta actuació com de “molt alta prioritat”, tal com arreplega l”Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia’. Aquest estudi es fonamenta en una sèrie d’indicadors que permeten planificar les actuacions a portar cap en els pròxims exercicis, d’una manera objectiva i contrastada.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers -en 2017 va registrar més d’un milió d’usuaris-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =