caixa popular

Noves rutes escolars per a garantir una mobilitat més segura

Les noves rutes escolars se situaran en els barris de La Vega Baixa, Russafa, El Botànic i el Carme

Noves rutes escolars per a garantir una mobilitat més segura
01/02/2018 -

En els esforços que s’estan duent a terme des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, dirigida per Giuseppe Grezzi, per a retornar la ciutat al vianant, també es para esment a la mobilitat escolar, és a dir, als desplaçaments que, cada dia, centenars d’estudiants realitzen a peu per a arribar als centres educatius. I en l’intent d’augmentar l’autonomia dels escolars i garantir, així, un desplaçament més segur és on sorgeix el projecte de les rutes escolars.

Associacions com ‘Colecamins‘ van impulsar, juntament amb Mobilitat Sostenible, diferents rutes segures que es van dur a terme al llarg de l’any passat. Així, a més de les pertinents marques viàries, també es van realitzar diferents actuacions, en col·laboració amb l’AMPA, el professorat, l’alumnat i l’Administració, amb l’objectiu de detectar les situacions de perillositat per a incloure reduccions de velocitat de circulació o augmentar la visibilitat en els encreuaments, entre altres mesures per a aconseguir, en paraules de Grezzi, ‘rutes escolars més segures consolidant un model de mobilitat urbana molt més amable amb tots i totes’.

D’aquesta manera, per al 2018, ja s’han detallat altres quatre noves rutes escolars, que se situaran en els barris de La Vega Baixa, Russafa, El Botànic i el Carme. Concretament, aquests nous itineraris estaran enfocats en els col·legis públics CEIP Vicente Gaos, CEIP Jaume Balmes, CEIP Cervantes i CEIP Santa Teresa.

Així, gràcies a la col·laboració de les diferents AMPAs, que han participat en la planificació de les rutes juntament amb els tècnics de la regidoria, es van detectar diferents necessitats, com l’adequació dels passos de vianants o pacificar i calmar el trànsit de la zona, per a crear rutes segures per als més xicotets. Així mateix, aquestes rutes escolars no solament plantegen un itinerari entre els domicilis i el centre escolar, sinó que es planteja la possibilitat d’adequar les diferents rutes cap a altres llocs, com a parcs i places, als quals els alumnes acudeixen quan acaben les classes.

Patraix, Orriols o l’Olivereta ja compten amb camins més segurs per als estudiants. No obstant això, les noves rutes tampoc s’allargaran en el temps i, prompte, més alumnes comptaran amb un itinerari en el qual la seguretat en els entorns escolars estarà més que reforçada.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + setze =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris