25n
25N
25N

Dues noves rotondes milloraran la circulació de Manises al By-Pass amb fons de la Diputació

L’actuació de l’àrea de Carreteres ix a licitació amb un pressupost de 719.000 euros i un termini d’execució de 6 mesos

Dues noves rotondes milloraran la circulació de Manises al By-Pass amb fons de la Diputació
19/12/2019 -

La Diputació de València ha tret a licitació l’actuació en la CV-370 de Manises a Pedralba per a millorar la seguretat en la connexió amb l’autovia A-7, a l’altura del By-Pass. L’àrea provincial de Carreteres construirà dues rotondes a banda i banda de l’autovia que reordenaran els moviments de gir en les actuals interseccions, un tram de concentració d’accidents des de fa més d’una dècada.

El diputat de Carreteres, Rafa García, explica que “aquesta via de Manises a Pedralba té una elevada intensitat de circulació en punts com la connexió amb el By-Pass, un tram que concentra 17.000 vehicles diaris i en el qual és necessari actuar d’urgència per a pacificar el trànsit, suavitzant així els girs que provoquen l’acumulació d’accidents en l’únic punt negre identificat per la DGT en la xarxa provincial de carreteres”.

L’obra, que compta amb un pressupost de 718.854,39 euros i un termini d’execució de 6 mesos, es desenvoluparà entre el punt quilomètric 5,5 i el 6,5 de la CV-370 de Manises a Pedralba, mantenint l’estructura existent per a l’encreuament d’aquesta via de titularitat provincial sobre l’A-7. La urgència de la mateixa s’emmarca en la política de l’àrea de Carreteres de la Diputació de millorar constantment la seguretat i el manteniment de la seua xarxa viària, que s’estén al llarg de 1.800 quilòmetres.

Les rotondes

La remodelació de les interseccions en les quals es concentra un elevat índex d’accidents s’ha resolt mitjançant la projecció de dues glorietes a banda i banda de l’autovia, que busquen reduir dràsticament les freqüents col·lisions que actualment es produeixen pels girs complexos en unes infraestructures insuficients per a absorbir el volum de trànsit actual.

Aquestes rotondes tindran un radi interior de 20 metres i una calçada anul·lar de 8 metres, ajustant-se tot el possible a les rasants actuals i amb enllumenat públic perimetral en els anells circulars. Quant a la integració paisatgística, les dues glorietes s’integraran en l’entorn mitjançant l’ornamentació de les illetes centrals amb sengles mosaics de graveta de colors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 12 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus