25n
25N
25N

Així són les noves recomanacions de l'OMS sobre l'ús de mascaretes

Noves recomanacions de l’ús de màscares per a protegir-se contra la Covid-19

Així són les noves recomanacions de l'OMS sobre l'ús de mascaretes
05/12/2020 -

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat en un nou comunicat que les mascaretes no mèdiques han de ser utilitzades sempre pel públic en general en llocs tancats com a botigues, llocs de treball i escoles, és a dir, en tots els recintes on no hi haja una ventilació adequada i on no es puga mantenir la distància de seguretat de metre i mig. Així ho ha assenyalat en una nova guia.

També cal portar posada la màscara com a mesura preventiva en els espais on la ventilació no complisca amb els requisits de les institucions nacionals, encara que es puga mantenir la distància interpersonal.

Així mateix, en espais a l’aire lliure, l’OMS manté la seua recomanació d’utilitzar mascaretes no mèdiques de tela, de tres capes i amb un filtre en el mig.

Com a novetat, queda desaconsellat l’ús de les mascaretes que tenen vàlvules i que són utilitzades normalment per treballadors de la construcció, pel perill d’expulsar aerosols infectats, en cas de ser positiu de Covid-19.

Una recomanació molt important que pot ser que es descure és la de l’ús de mascaretes a casa quan hi haja una visita d’una persona que no siga membre de la llar. És especialment rellevant en els habitatges en els quals no existisca un sistema de ventilació adequat, però també és aconsellable l’ús de les mascaretes en aquells amb bona ventilació on no es puga mantenir la distància de metre i mig.

D’altra banda, l’OMS adverteix que no s’ha d’usar la mascareta durant una activitat física de gran intensitat. Les millors mesures preventives en aquests exercicis són assegurar-se de mantenir la distància de seguretat i disposar d’una bona ventilació, a més de mantenir una neteja i desinfecció adequada en els interiors.

Els xiquets han d’usar mascareta

Per altra banda, s’ha retirat el consell que els xiquets menors de cinc anys no utilitzen mascareta, perquè s’ha demostrat la gran transmissió en els xicotets i la capacitat que mostren en complir amb l’ús apropiat de la mascareta.

Mascaretes no mèdiques recomanades

L’OMS recomana l’ús de mascaretes de tela casolanes, sempre que la seua estructura conste de tres capes. A més, les mascaretes fabricades industrialment han de complir amb una adequada filtració, irrespirabilitat i ajust.

Finalment, l’organisme recorda que l’ús de màscares forma part d’un paquet de mesures de prevenció i control per a limitar la propagació de la Covid-19, però només la màscara, fins i tot quan s’usa correctament, és insuficient per a proporcionar una protecció adequada.

Altres mesures de prevenció imprescindibles que s’han de seguir són la higiene de mans, la distància física d’almenys un metre, evitar tocar-se la cara, cobrir-se en tossir o esternudar i la ventilació adequada en ambients interiors. I llavar-se les mans abans i després de posar-se la mascareta és igual d’important.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 9 =