25n
25N
25N

Noves propostes de "Desconfinant la Cultura" arriben a Calles, Chella, Nàquera, Alpuente i Atzaneta d'Albaida

Els dissabtes i diumenges d’octubre acullen activitats musicals I teatrals per a dinamitzar la cultura més a prop de les comarques valencianes

Noves propostes de "Desconfinant la Cultura" arriben a Calles, Chella, Nàquera, Alpuente i Atzaneta d'Albaida
16/10/2020 -

El programa “Desconfinant la cultura” és una iniciativa de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València per reactivar el sector cultural, i s’ocupa de portar a totes les comarques valencianes propostes teatrals i musicals que ajuden a recuperar públics i impulsar aquest sector.

“Desconfinant la cultura”, en paraules del diputat, Xavier Rius, és una crida a normalitzar l’accés a la cultura i d’estimular la nostra indústria cultural”. Per aquest motiu, l’Àrea de Cultura està realitzant un important esforç, amb la col·laboració dels ajuntaments, per a programar activitats obertes al públic i amb algunes que foren posposades i altres noves que ara poden contribuir a reactivar el sector cultural”.

Els següents caps de setmana Calles, Chella, Nàquera, Alpuente i Atzeneta d’Albaida seran els municipis on farà una parada aquest programa, garantint les mesures de seguretat i aforament establides per la Covid.

La companyia de Mara Aranda presenta el dissabte 17 d’octubre, a les 18 h, al frontó de Calles l’espectacle “Instruments per a trobar i dansar en la València del segle XIII” que recrea les danses i cançons que es van escoltar en aquestes terres en l’edat mitjana. Per al programa s’han seleccionat obres coetànies a aquestes representacions i relacionades amb les temàtiques de les escenes, com és l’amor cortés, el fi d’amors, les cançons a Santa Maria i les danses, així com obres de trobadors de l’època directament relacionats amb la cort i vida de Jaume I.

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València aposta pel programa “Desconfinant la Cultura” per arribar a més pobles

També el dissabte 17 d’octubre, a les 18:30 h, a l’Auditori municipal de Chella el públic gaudirà d’una obra de teatre irrepetible perquè naix de la improvisació amb el públic familiar en el qual interactuen amb creativitat i humor.

El saló d’Actes de Nàquera rep el dissabte 24 d’octubre, a les 20 h, la banda Jazzmàtiks que presentarà grans temes de música escrita en valencià, en clau de jazz. Temes d’artistes de sempre i dels de l’última actualitat.

El dissabte dia 24 a les 18 h, arriba a la Casa de la Cultura Alpuente la companyia Dinamo Producció Teatral per presentar “La caverna del foc”, una divertida aventura èpica que ensenya al públic infantil la vida en la prehistòria i ens parlarà del futur a través del nostre passat. Una història que ens ajudarà a conéixer els nostres orígens i ens fa reflexionar sobre les relacions humanes i els fonaments de la nostra societat.

Finalment, el diumenge 25 a les 12 h el Parc 9 d’octubre d’Atzenetea d’Albaida serà l’escenari de “Mulïer”, un espectacle de dansa sobre xanques que, a partir de la poètica dels límits corporals, el moviment, la força i les emocions, pretén retre un homenatge a totes les dones que durant segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

“Desconfinant la cultura”

Totes les activitats de “Desconfinant la Cultura” han estat organitzades i patrocinades de manera conjunta pel Servei de Cultura i pel SARC, tots dos serveis de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Aquesta proposta continuarà en marxa els vinents mesos donant el suport necessari al sector cultural i als ciutadans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

bombers
Valencia activa