25n
25N
25N

Noves prioritats

Ha passat ja més d’any i mig des que la Diputació de València està governada per una coalició de les autodenominades forces del canvi.

Un canvi que es van apressar a etiquetar sota la marca “Nova Diputació” i que en un temps rècord comença a estar caduc. Si alguna cosa hem aprés en aquests primers 18 mesos de gestió és que qualsevol semblança entre el que diuen i el que fan realment després és pura coincidència.

Després dels titulars grandiloqüents i els somriures forçats, l’acord d’interessos format per socialistes, Compromís, Esquerra Unida i València en Comú es deteriora acceleradament. En aquest breu espai de temps, l’acord ha derivat a una pugna bipartidista entre PSPV i Compromís, amb l’agreujant del ninguneo constant als seus uns altres dos socis minoritaris.

La conseqüència immediata d’aquesta situació és, sens dubte, la paràlisi d’una gestió provincial llastrada per la incapacitat d’un govern enfrontat i en plena competició entre ells. Els diputats socialistes i de Compromís competeixen entre si per veure qui queda millor amb el seu caps, deixant de costat les prioritats dels municipis i als seus uns altres dos socis de govern.

Des del Partit Popular considerem que quan es representa als ciutadans de 265 municipis de la província de València, no cal pensar en les quotes de poder, cal pensar en tot allò que beneficia el benestar i la tranquil·litat dels nostres ciutadans.

No obstant això ens trobem amb un pressupost provincial per a 2017 que lamentablement sacrifica partides primordials per als ajuntaments amb l’única fi de sostenir el Pacte del Botànic.

Sembla que per als actuals regentes de la institució provincial, els seues més de 200 anys d’història, no són suficients per a considerar que la Diputació és major d’edat. Sincerament, no necessitem que Mónica Oltra i Ximo Puig ens tutelen i ens marquen on destinar i en quina forma 36 milions d’euros.

Un altre tret destacable de la Diputació de València comandada pel socialista Jorge Rodríguez, és el sectarisme dels nous gestors. Recentment es va publicar l’adjudicació a dit, per part del president, de convenis per un valor superior al milió d’euros per a grans municipis governats per socialistes i Compromís.

La Nova Diputació porta amb si noves prioritats. D’una banda estan negant convenis singulars a municipis xicotets amb necessitats bàsiques mentre reparteixen a dit convenis abundants als seus alcaldes de grans municipis. Les seues noves prioritats prevalen els interessos partidistes a les necessitats dels municipis xicotets.

Unes noves prioritats que permeten que la ciutat de València, amb un pressupost que quasi doblega a la Diputació, reclame mig milió d’euros per a la rehabilitació d’un xalet de la ciutat de València on es va celebrar l’última reunió del Govern de la Segona República.

Com ja he assenyalat abans, la qual cosa proclamen públicament dista molt del que realment fan. Enfront de l’objectivitat i l’equitat, discrecionalitat partidista. Enfront del suport a les necessitats dels municipis xicotets més indefensos, prebendes per als grans municipis governats pels seus alcaldes. En fi, noves prioritats.

Mari Carmen Contelles Llopis

Portaveu del Grup Popular de la Diputació de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + quatre =

museo prehistoria