25n
25N
25N

Les noves places de València

València continua immersa en els treballs de recuperació de l’espai públic, que s’han accelerat per la crisi del coronavirus

Les noves places de València
08/07/2020 -

València estrenarà noves places durant aquest estiu. La crisi sanitària ha obligat a accelerar les polítiques de recuperació de l’espai públic per a garantir entorns més segurs i sostenibles. Així, al llarg de les pròximes setmanes, la ciutadania serà testimoni de la inauguració de noves places que no sols dignificaran espais, sinó que permetran el gaudi de la ciutadania en detriment dels vehicles.

La primera d’elles serà la plaça Pintor Segrelles, que s’espera que estiga acabada a la fi d’aquesta setmana. La gran novetat és que la ciutat de València, per primera vegada, ha optat per un paviment ecològic de color crema, que combatrà l’efecte illa de calor. “Hem recuperat 1.800 metres quadrats d’espai públic en un entorn on, a més, hi ha un entramat important de comerç local i restauració. D’aquesta manera, on abans hi havia un aparcament de cotxes, ara hi haurà una plaça que millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

Per part seua, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, també apuntava, en la presentació d’aquesta plaça, que “València s’adapta a l’efecte del canvi climàtic i aposta per un paviment que reduirà la temperatura ambient i combatrà les onades de calor que cada vegada són més freqüents a la ciutat”.

Aquesta actuació, que té un pressupost de 40.000 euros, contempla, a més, la renaturalització de l’entorn amb la col·locació de jardineres, així com la recuperació de part de l’empedrat antic en una zona de la nova plaça.

Una altra de les places que prompte estrenaran nova imatge és la de la plaça de l’Ajuntament. Hui han començat els treballs de reasfaltat en els quals se substituirà “l’asfaltat negre per un nou paviment, amb àrid de color roig, que li aportarà una tonalitat, a la nova zona per als vianants, que anirà d’acord amb les actuals voreres”. Així, com explicaven des de Pavasal, l’empresa encarregada del nou paviment, “hem buscat en diferents pedreres per a obtenir el color que estàvem buscant. Finalment, l’àrid pertany a la pedrera de La Romana a Alacant”.

A més d’aquest canvi en el paviment, s’ha recuperat l’empedrat antic en la zona central de la plaça on, cada any, es munta la Falla Municipal. Es preveu que, a l’agost, la nova imatge de la plaça de l’Ajuntament ja estiga acabada. I és que malgrat que encara faltarà el projecte definitiu de conversió en zona de vianants, “volíem adaptar la imatge de la plaça de l’Ajuntament a la situació actual”, assenyalava Gómez.

Finalment, a la plaça Sant Agustí ja ha començat amb els treballs de conversió en zona de vianants. El primer que s’està duent a terme és el canvi de parades de l’EMT. “Les actuals dàrsenes desapareixen i les línies de l’EMT passaran per la continuació del carrer Sant Vicent“. D’aquesta manera, “es possibilita que quan arranquen les obres de conversió en zona de vianants, les línies de l’EMT ja tinguen garantida la nova parada i puguen continuar circulant amb total normalitat”.

Així mateix, es planteja la creació de zones d’ombra i descans, la col·locació de jardineres i la realització d’un asfaltat hidràulic per a posar la calçada a l’altura de les dàrsenes i evitar desnivells. Amb aquesta actuació, que té un termini d’execució d’un mes, es dignificarà l’espai i, especialment, la façana històrica i protegida de l’església de Sant Agustí.

Més informació

1 Comentari

  1. Marinette
    Marinette juliol 12, 20:58

    Molt be!

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =