25n
25N
25N

València modernitza la imatge de les plaques dels carrers

València modernitza la imatge de les plaques dels carrers
08/06/2018 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres l’actualització del disseny de les plaques de carrer encarregat recentment per la Regidoria de Mobilitat Sostenible a la secció de Normalització Documental i Imatge Corporativa, creada en aquest mateix mandat per l’Àrea de Govern Interior per a valorar la imatge de la institució.

Segons ha explicat el regidor Giuseppe Grezzi, “en el servici de Mobilitat Sostenible, que és l’encarregat de la impressió de les plaques, es va detectar que el disseny emprat fins ara no era eficaç per a retolar determinats noms, que no resultaven tan llegibles com és preceptiu en aquestes plaques. Per això, aprofitant que s’havia actualitzat la imatge corporativa municipal, varen sol·licitar que s’estudiara actualitzar les plaques”.

De la mateixa manera, i amb la finalitat que tingueren una utilitat addicional per a la ciutadania, Mobilitat va suggerir que aquestes plaques afegiren també el barri en el qual s’emplacen els carrers, així com una fórmula per a afegir una llegenda explicativa del nom del carrer si aquest la necessitara.

Així, el personal tècnic de la secció de Normalització Documental i Imatge Corporativa ha realitzat un disseny basat en tres pilars:

a) Necessitat de normalitzar la forma de retolar les plaques i incloure la marca de l’Ajuntament;
b) Necessitat de donar solució a la col·locació d’elements nous (barri, explicació…);
c) Normalitzar els colors utilitzats.

En vista d’aquestes necessitats s’ha optat per la tipografia corporativa de la marca de l’Ajuntament, “una de les tipografies de pal més versàtil i amb major llegibilitat per a senyalística”, segons la descripció del personal tècnic. La seua utilització “permet, escalant-la de manera adequada, la retolació de noms de carrer llargs o curts”. D’altra banda, els colors triats també són corporatius i la seua elecció es basa, principalment, en què funcionen bé per contrast en negatiu: groc corporatiu de tota la senyalística municipal, blava nit per a fons i blanc; existint també una versió amb el fons verd per a les plaques de bandera.

El servici de Mobilitat Sostenible començarà a utilitzar el nou disseny a partir de la setmana vinent, quan s’instal·laran les noves plaques dels carrers dedicats al subinspector de la Policia Nacional Blas Gámez Ortiz, el cartellista Rafael Contreras Juesas i el municipi valencià de Cases Baixes. D’ara endavant, les noves plaques es realitzaran ja amb aquest disseny, però no està previst substituir les ja existents si no estan en mal estat, per la qual cosa aquesta actualització del disseny de plaques —que tenen el mateix cost de producció que les anteriors—, realitzat íntegrament pels servicis municipals, no comporta desemborsament addicional algun per a les arques municipals.

“Amb aquesta iniciativa coordinada per Mobilitat Sostenible i Servicis Centrals Tècnics posem al dia els senyals que indiquen el nom dels carrers, millorant la seua llegibilitat i afegint informació sobre el barri en què se situen”, ha conclòs Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 1 =

CCCC