25n
25N
25N

Noves normes de la DGT: 6 punts per usar el mòbil i regulació de patinets

Entraran en funcionament sis mesos després de publicar-se al Butlletí Oficial de l’Estat

Noves normes de la DGT: 6 punts per usar el mòbil i regulació de patinets
10/11/2020 -

El Consell de Ministres ha aprovat l’enduriment de les sancions al volant. Noves normes que, entre altres, reduirà la velocitat de circulació en determinades vies, regularà als patinets elèctrics o suposarà la pèrdua de 6 punts del carnet l’ús del mòbil al volant. I és que d’acord amb la Direcció General de Trànsit (DGT), la distracció és el factor més recurrent en els accidents de trànsit.

Però, quines són les noves normes de la DGT?

– Es perdran 3 punts per portar en el vehicle un detector de radars.

– Es perdran 4 punts per no usar cinturó, sistemes de retenció infantil o casc.

– Es perdran 6 punts per l’ús del mòbil al volant

Normativa per als patinets

Tal com resa el text, els vehicles de mobilitat personal (VMP), entre els quals es troben els patinets, no podran circular ni per les voreres, ni per les zones per als vianants. Així mateix, i tenint en compte que, cada vegada més, els VMP estan guanyant terreny als cotxes, s’ha aprovat que els VMP estaran subjectes al codi de circulació i hauran de tindre permís. “Els patinets s’han comercialitzat sense les degudes i necessàries garanties”, ha apuntat el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Reducció de la velocitat a 20 km/h

Dins de les modificacions, es preveu reduir la velocitat a 20 km/h a les vies urbanes on la calçada i la vorera estiguen a la mateixa altura. Els carrers d’un únic sentit s’estableix en 30 km/h. D’aquesta manera, les infraccions podrien arribar als 500 euros de multa i la pèrdua de 6 punts del carnet.

Totes aquestes noves normes entraran en funcionament sis mesos després de publicar-se al Butlletí Oficial de l’Estat perquè es puga adaptar la senyalització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =