25n
25N
25N

Noves mesures de seguretat per a protegir el patrimoni valencià

Es debatrà la possibilitat d’instal·lar càmeres de vigilància en els edificis protegits

Noves mesures de seguretat per a protegir el patrimoni valencià
13/01/2018 -

Aquest matí, el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; la regidora de Cultura, Gloria Tello; i la de Protecció Ciutadana, Anaïs Meguzzato, s’han reunit amb l’objectiu de plantejar diferents mesures per a augmentar la protecció del patrimoni valencià d’agressions involuntàries o actes vandàlics.

En aquest sentit, durant la reunió no solament s’ha acordat intensificar la col·laboració amb la Policia Local, sinó que a més es duran a terme mecanismes de coordinació en els entorns dels edificis i monuments patrimonials per a frenar qualsevol intent d’agressió. Així mateix, s’ha plantejat la possibilitat d’instal·lar càmeres de vigilància als voltants dels edificis protegits. Una mesura que s’abordarà en una reunió amb la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Gloria Tello, regidora de Cultura, ha valorat molt positivament la reunió de hui. ‘Som administracions diferents, però tenim la mateixa creença. El nostre patrimoni històric és primordial per a València, i no solament com a llegat de la nostra història, sinó com a elements diferenciadors de la ciutat’. A més, Tello ha afegit que ‘hem acordat instar a la Delegació del Govern al fet que es pronuncie sobre si és factible l’engegada de càmeres per a protegir els elements patrimonials. Aquesta mesura no depén de les administracions, sinó del Govern Central. Des de la regidoria de Cultura seguirem donant resposta el més ràpid possible a cadascun dels atemptats que es produeixen en el nostre patrimoni’.

Per la seua banda, des de la Direcció general de Cultura i Patrimoni ja han avisat que donaran prioritat a la tramitació dels expedients infractors, mentre que des de la Regidoria de Cultura es crearà un curs per a la regulació i protecció del patrimoni cultural, que estarà destinat als agents policials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa