25n
25N
25N

Aquestes són les noves mesures contra la Covid-19 per a la Comunitat Valenciana

Ana Barceló ha anunciat que la resolució de les noves mesures duraran 21 dies

Aquestes són les noves mesures contra la Covid-19 per a la Comunitat Valenciana
19/08/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va anunciar una resolució que va entrar en vigor ahir que té com a objectiu desenvolupar les mesures de prevenció que s’implementaran en tota la Comunitat per a frenar l’expansió del Coronavirus després que el Govern central anunciara noves mesures contra la Covid el divendres. Aquesta resolució tindrà una duració de 21 dies naturals però serà ampliable en el cas que no s’aconseguisca reduir l’índex de contagi que s’espera minimitzar de cara a setembre.

Segons el mateix document, “en aquest acord s’inclouen únicament les mesures que es consideren estrictament necessàries i imprescindibles per a atallar la situació d’especial risc per a la salut pública derivada de l’increment de casos positius per Covid-19, i que, per la seua naturalesa, es considera que tenen un impacte molt significatiu en l’objectiu de previndre i controlar l’expansió de la malaltia, mesures que se centren en el control de la transmissió”. Aquestes són les noves mesures que han entrat en vigor:

Mesures de limitació i prevenció per sectors

a) En matèria d’oci: suspensió d’activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb actuacions i sense actuacions musicals en directe. Se suspén també la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant en els establiments de restauració i hostaleria.

b) En matèria d’hostaleria i restauració: en els establiments d’hostaleria, restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s’assegurarà la distància física de seguretat d’1,5 metres entre les taules o, si és procedent, agrupacions de taules. Aquesta distància d’1,5 metres haurà d’estar mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions de taules. L’ocupació màxima serà de 10 persones per taula o agrupació de taules. Es permet l’accés a l’interior i el servei en barra, amb distància física de seguretat 1,5 metres entre clients o grups de clients. En tot cas, haurà d’assegurar-se que es manté la deguda distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres entre clients o grups de clients, tant en taules com en barra de l’interior de l’establiment, així com en l’exterior d’aquests establiments.

Els establiments i serveis d’hostaleria i restauració hauran de tancar no més tard de les 01.00 hores, sense que puga permetre’s l’accés de nous clients a partir de les 00.00 hores. A partir de les 00.00 hores, el consum en l’exterior dels locals es realitzarà exclusivament en l’espai delimitat i autoritzat per a les terrasses, asseguts en taules i complint els aforaments previstos, no resultant per tant possible la consumició dels productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitativa de la terrassa. Aquestes mesures són aplicables cada dia de la setmana, inclosos els festius.

No es permetrà el consum col·lectiu o en grup, de begudes al carrer o en espais públics (denominat col·loquialment «botelló»), alié als establiments d’hostaleria o similars.

c) En matèria d’esdeveniments i activitats multitudinàries: en qualsevol mena d’esdeveniment o activitat multitudinària l’afluència de la qual es preveja superior a 400 persones, a més de totes les mesures establides referent a això en Acord de 19 de juny, del Consell, s’haurà de realitzar una avaluació del risc, conforme al que es preveu en el document Recomanacions per a esdeveniments i activitats multitudinàries en el context de nova normalitat per Covid-19 a Espanya, acordat en la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

En funció d’aquesta avaluació, cada esdeveniment o activitat d’aquestes característiques haurà de comptar amb l’autorització de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, que resoldrà sobre la base de la situació epidemiològica del moment, les característiques de l’esdeveniment i la capacitat per a l’adopció de mesures de prevenció i control.

Mesures de recomanació de restricció d’agrupacions familiars i socials en l’àmbit privat.

Es recomana un màxim de persones per grup en reunions familiars o socials, en espais privats, de fins a 10 persones.

Es recomana la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable.

Mesures addicionals en residències i centres sociosanitaris

Sense perjudici del desenvolupament corresponent que establisca la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, s’adoptaran les següents mesures:

a) Realitzar proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos en els centres de caràcter residencial de persones majors i persones amb discapacitat, amb 72 hores d’antelació com a màxim; també es realitzaran aquestes proves PCR al personal emprat que torne de permisos i vacances, i al nou personal que s’incorpore.

b) Limitar les visites a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia. Es garantirà l’escalonament de les visites als residents al llarg del dia. Aquestes mesures es podran exceptuar en cas de persones que es troben en procés del final de la vida.

c) Limitar al màxim les eixides de les persones residents en els centres sociosanitaris. (Mesures addicionals en centres de caràcter residencial de tractament de les addiccions dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública).

Realitzar proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos en els centres de caràcter residencial d’aquesta tipologia, amb 72 hores d’antelació com a màxim; també es realitzaran aquestes proves PCR al personal emprat que torne de permisos i vacances, i al nou personal que s’incorpore.

b) Limitar les visites a una persona per resident extremant les mesures de prevenció i amb una duració màxima d’una hora al dia. Es garantirà l’escalonament de les visites a les persones residents al llarg del dia.

c) Limitar al màxim les eixides de les persones residents excepte per a les eixides terapèutiques quan clínicament es determine.

Mesures addicionals de consum de tabac i assimilats

No es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de, almenys, 2 metres. Aquesta limitació serà aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats inclosos cigarrets electrònics o similars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + catorze =