Les noves línies d'autobusos de l'EMT comencen hui a funcionar

Descobreix els canvis de trajecte del nou servei d’EMT

Guardar

accesibilidad-paradas-emt
accesibilidad-paradas-emt

En els últims anys, l'EMT s'ha convertit en un dels mitjans de transport per excel·lència per a desplaçar-se per la ciutat. Així, i amb l'afany de seguir superant-se i oferir majors facilitats als ciutadans que aposten pel transport públic, l'EMT va anunciar millores en el servei, que s'implantarien evitant les menors molèsties possibles als usuaris. Unes millores que, per fi, entren hui en funcionament.

D'aquesta manera, i després d'haver informat dels canvis als usuaris, a través de reunions informatives amb les Juntes Municipals de Districte, les Associacions de Veïns i l'Associació de Comerciants del Centre Històric, hui, 22 de febrer, comença una nova etapa de l'EMT. A València Extra, fem un repàs pels canvis més notables en l'Empresa Municipal de Transport.

Millores en la xarxa del servei

Sens dubte, el canvi més significatiu es troba en les línies d'autobús. En aquest sentit, s'han prioritzat aquelles reivindicacions veïnals, fruit del procés participatiu de l'any 2016, que es basaven en l'ampliació de diferents línies. Un clar exemple és la modificació de la línia 18, que finalitzarà el seu recorregut en l'Hospital Doctor Peset. Una petició històrica del barri de Malilla que, finalment, veu la llum.

Així mateix, algunes línies desapareixeran per a combinar-se amb unes altres i ampliar el seu recorregut. És el cas de les línies 3 i 41, que es convertiran en la 93. D'aquesta manera, realitzarà el seu recorregut per l'Avinguda dels Tarongers fins a la platja durant tot l'any. El mateix li ocorre a la línia 2 que canviarà el seu nom per la línia 92, que es reforçarà amb autobusos articulats i híbrids, per a augmentar la seua capacitat, i que puguen viatjar més persones, especialment, en hores punta.

Però això no és tot, ja que la línia 1 passarà a ser la 94, ampliant el seu recorregut per a connectar els barris de Campanar i Tendetes i, així, millorar la seua freqüència; la 29 es convertirà en la línia 98; la línia 25 finalitzarà el seu recorregut en el carrer Navarro Reverter, que ja ha estrenat el seu nou carril de l'EMT; i la línia 95 passarà pel pont de l'Exposició. Ambdues línies, la 25 i la 95, es connectaran amb la futura àrea d'intercanvi Porta del Mar-Tetuan.

Finalment, un altre dels canvis que ha tingut molt bon acolliment és el de la línia 99 que, fins ara finalitzava el seu trajecte en l'estació del Cabanyal i, a partir d'ara, no solament arribarà fins al marítim, sinó que connectarà els voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Uns canvis en la xarxa de servei que garantiran les mateixes freqüències que han tingut fins ara i, en alguns casos, s'incrementaran per a assegurar un servei de qualitat. Per descomptat, durant els primers dies, un total de 40 informadors viatjaran en els autobusos per a resoldre els dubtes dels usuaris.

Aposta per la sostenibilitat en els vehicles

L'EMT ja ha incorporat, a la seua flota, 37 nous vehicles, 35 híbrids i 2 elèctrics, que començaran ja a circular pels carrers de la ciutat. Una aposta clara per la sostenibilitat i la reducció de les emissions de gasos contaminants i el consum de combustible que, en paraules de l'Alcalde de València, Joan Ribó, 'és una aposta dirigida a la modernització d'acord amb les pautes de sostenibilitat mediambiental, i dels reptes que planteja l'actualitat'.

No obstant això, aquests nous vehicles també afavoriran el transport de viatgers. I és que 14 dels 35 autobusos híbrids, que s'incorporen a la línia 92 en ser una de les més utilitzades, admeten una capacitat de fins a 110 usuaris. La resta d'híbrid són models convencionals, de 12 metres, que transporten a 70 viatgers.

Destacats