Les noves línies d'autobús entre València i la seua àrea metropolitana faciliten més d'11.500 desplaçaments

Guardar

metrobus
metrobus

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), ha facilitat més d'11.500 desplaçaments -concretament 11.540-, amb la posada en marxa, al febrer i març, de 6 noves línies d'autobús per a millorar la connectivitat entre València i la seua àrea metropolitana i entre localitats de l'Horta.

Així, des del dia 8 de febrer fins al 25 de març, les poblacions de Xirivella, Alaquàs, Manises, Alboraia, Quart de Poblet, Paterna, Aldaia, Burjassot, Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar, Benetússer i Paiporta han comptat amb "serveis més directes i millors freqüències, perquè les noves rutes s'han sumat a les ja existents entre aquests municipis i entre aquestes localitats i València", ha informat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"Des de la Generalitat hem posat en marxa aquest any 6 noves línies per a millorar el servei de transport públic en tota la corona metropolitana de València en un moment difícil i complex com l'actual, en el qual volem que la xarxa pública de transport siga segura, que dispose de més freqüències i que lluite contra el canvi climàtic", ha declarat el conseller.

"Amb aquestes noves línies - ha afirmat España-, els veïns i veïnes d'aquestes localitats disposen d'un sistema de transport reforçat que contribueix a incrementar la seua qualitat de vida, amb opcions de mobilitat més àmplies i respectuoses amb el medi ambient".

"El transport públic sempre és una bona opció -ha reflexionat el conseller-, i per això, des de la Generalitat treballem per a consolidar-lo, de manera que es produïsca el canvi cultural necessari perquè els valencians i valencianes el situen com la seua primera opció per als seus desplaçaments quotidians".

"A més, -ha continuat España-, amb aquesta mena d'iniciatives treballem en un objectiu doble: tractem de fomentar la vertebració del nostre territori amb un sistema de transport cohesionat i impulsador de la igualtat social amb més i millors opcions de mobilitat per a aquelles persones que no disposen de vehicle propi".

Sisena línia des de març

Des de principis de febrer, en el marc de les seues actuacions per a afavorir la mobilitat sostenible i millorar la connectivitat, la Conselleria ha posat en marxa les següents línies: Xirivella- València (estació de metro Nou d'Octubre); Alaquàs- València (estació de metro Nou d'Octubre); Aldaia- Manises (estació de metro Salt de l'Aigua); Port Saplaya- València, i Quart de Poblet- Manises- Paterna- Campus de Burjassot.

Així, entre el 8 de febrer i el 25 de març, les cinc rutes han sumat 8.114 desplaçaments, amb una mitjana de 246 diaris, una xifra que ha superat els 300 en dies puntuals i ha aconseguit un registre mitjà màxim de 394.

A aquestes xifres cal afegir els 3.426 desplaçaments, amb una mitjana de 202 diaris, facilitats per la línia posada en marxa el dia 1 d'aquest mes per a connectar les poblacions d'Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar, Benetússer i Paiporta, l'estació de metro de les quals alberga l'última parada, aspecte que afavoreix la connexió amb la xarxa de Metrovalencia.

Nous autobusos elèctrics

El conseller de Política Territorial ha recorregut les instal·lacions de l'empresa Fernanbus, on ha conegut els nous autobusos elèctrics que s'han sumat recentment a la flota que presta servei habitualment, una adquisició que el titular de Mobilitat ha definit com "un important pas" de les empreses concessionàries de la Generalitat.

"Amb l'entrada en funcionament dels autobusos 100% elèctrics -ha detallat España-, es posa en relleu l'esforç conjunt perquè el sistema de transport públic contamine menys i siga més eficient".

Per a la compra d'aquests autocars elèctrics 100%, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha destinat un total de 178.400 euros en el marc de la convocatòria de les seues ajudes a la mobilitat sostenible, dotada amb 2 milions d'euros.

Aquesta línia d'incentius compta amb cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en un percentatge del 50%, a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020, dins de l'Eix Prioritari 4, l'objectiu del qual és afavorir el passe a una economia baixa en carboni en tots els sectors.

Segons el director de relacions externes de l'Ivace, Jordi Sebastià, aquesta subvenció "suposa el 40% del sobrecost que comporta aquest tipus d'autobusos respecte dels convencionals" i la seua incorporació "permetrà un estalvi energètic de 83,5 tones equivalents de petroli a l'any i evitarà l'emissió a l'atmosfera de prop de 234 tones de CO2 anualment".

Destacats