25n
25N
25N

El Pla Especial de Ciutat Vella inclou noves limitacions per als pisos turístics

El Pla Especial de Ciutat Vella inclou noves limitacions per als pisos turístics
21/02/2019 -

Dilluns que ve, la comissió d’Urbanisme debatrà el Pla Especial de Ciutat Vella (PEP) amb la incorporació de les al·legacions, després del qual es tornarà a sotmetre a exposició pública durant un període de 20 dies, durant els quals els veïns podran tornar a presentar al·legacions a les modificacions introduïdes.

Entre els canvis que presenten destaca, d’una banda, l’ampliació de l’àmbit de Predominança Residencial de l’àrea de qualificació residencial, que ara inclourà la zona Est d’intramurs del barri de Seu de Xerea fins al carrer la Pau –aquesta inclosa- i també els habitatges que es troben entre l’avinguda de l’Oest i Sant Vicent i els carrers Adressadors i Gravador Selma, incloent-hi la mateixa avinguda.

Així mateix, s’amplia l’àmbit de Predominança del Comerç Tradicional i Establiments Emblemàtics. Ara inclouen com a nous eixos comercials tradicionals el carrer Navellos, Micalet i tant la plaça de la Mare de Déu com la de la Reina.

A més, per a tota l’àrea de qualificació residencial, s’afigen condicions que limiten els usos no residencials en edificis d’ús mixt, residencial-terciari. L’objectiu és mantenir l’equilibri d’ús residencial amb la resta d’usos no residencials que poden conviure en un edifici, per la qual cosa la superfície construïda de locals no residencials no podrà ser superior al 50% del total de la superfície construïda de l’edifici.

D’altra banda, s’estableix un règim transitori per als habitatges turístics ocasionals (els que es poden llogar fins a 60 dies a l’any). Fins que no s’aprove una ordenança que establisca els mecanismes de control i sanció, aquesta modalitat d’apartament turístic no serà compatible.

Quant a l’ocupació d’espais lliures públics per les terrasses, l’obligació de deixar 3 metres lliures als carrers s’aplicarà en els entorns de protecció de monuments, sense perjudici del que estiga regulat en l’ordenança d’ocupació de la via pública. En el cas de les places, aquests espais només podran ocupar un 20% de la seua superfície com a màxim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dinou =

Informacion coronavirus
escalante
escalante