El Consell aprova crear set noves EOI amb més de 9.500 places

GVA/JLBORT -

El Consell aprova crear set noves EOI amb més de 9.500 places
14/09/2018 -

El ple del Consell ha aprovat els decrets de creació de set noves escoles oficials d’idiomes (EOI) que se situaran en les localitats de València, Torrent, Paterna, Vila-real, Sant Vicent del Raspeig i Vinaròs i oferiran un total de 9.540 places que podran ser cobertes a partir d’aquest curs 2018-19.

A més, la seua creació comporta un increment dels pressupostos de 2018 i 2019 en les despeses de personal, de funcionament dels centres i derivats del seu equipament xifrat en 1,45 milions i es contempla en aquestes dues anualitats un increment del professorat de les set noves escoles de 27 docents.

La creació d’aquests centres es considera convenient tenint en compte criteris territorials, poblacionals, culturals i d’impacte socioeconòmic, ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra, que ha destacat que aquest curs s’oferirà l’ensenyament d’un total de 17 idiomes, ja que se sumen a l’oferta el neerlandés, el finés i el polonés.

Amb aquests decrets es completa el nou mapa d’EOI presentat per la Conselleria d’Educació a la fi de l’any passat, que preveia incrementar en set el nombre d’escoles, per a així passar a disposar d’un total de 24 en tot el territori valencià, amb prop de 100.000 places.

En concret, es crea l’EOI de València-Quatre Carreres, que se situarà en un immoble propietat de la Conselleria d’Educació compartit amb l’IES Font de Sant Lluís i tindrà una capacitat per a 1.970 places, i l’EOI València-Benicalap, que se situarà en l’immoble propietat de la Conselleria compartit amb l’IES Benicalap, amb una capacitat de 1.935 places.

Així mateix, es crea l’EOI de Torrent, que amb una capacitat d’1.155 places se situarà en un immoble de propietat municipal cedit gratuïtament, mitjançant mutació demanial, per l’Ajuntament de Torrent. Quant a la nova EOI de Paterna, oferirà 1.260 places i se situarà en un immoble de propietat municipal cedit gratuïtament, mitjançant aqueixa mateixa fórmula, per l’Ajuntament de Paterna.

Quant a la província de Castelló, la Conselleria crea les EOI Plana Baixa a Vila-real, i l’EOI El Maestrat a Vinaròs. En concret, l’EOI Plana Baixa disposarà de 1.075 llocs i se situarà en un immoble propietat de la Conselleria d’Educació compartit amb l’IES Francesc Tàrrega. Pel que fa a la EOI El Maestrat, tindrà una capacitat de 980 places i se situarà en un immoble propietat de la Conselleria compartit amb l’IES Leopoldo Querol.

Finalment, es crea l’EOI de l’Alacantí a Sant Vicent del Raspeig, amb una capacitat d 1.165 places, i que estarà situada en un immoble propietat de la Conselleria d’Educació compartit amb l’IES Haygón.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

sagunt a escena 2019
turismo salou