caixa popular

Noves connexions en La Marina de València per a facilitar la mobilitat

Millores en el carril bici o un tramvia que connecte amb Natzaret són alguns dels projectes

Noves connexions en La Marina de València per a facilitar la mobilitat
12/02/2018 -

La Marina de València s’ha convertit en un dels llocs preferits per valencians i turistes per a gaudir del paisatge, dels plans d’oci que ofereix i, per descomptat, del mar. No obstant això, i d’acord amb les últimes dades que s’han conegut, la bici és el mitjà de transport triat per a visitar aquesta zona de València. Sens dubte, l’anell ciclista ha disparat l’ús de la bici en un 50%, i milions d’usuaris acudeixen, anualment, a les instal·lacions de La Marina sobre rodes. I és que l’avinguda del Port s’ha convertit en un dels punts més utilitzats pels ciclistes, en tractar-se de la principal via per a accedir a La Marina.

La mobilitat sostenible per la ciutat és un dels principals objectius de l’Ajuntament de València. Prova d’això són els diferents projectes de carrils bici que s’han dut a terme, i es continuaran realitzant al llarg de 2018. En aquest sentit, des del Consistori es treballarà per la millora d’aquest espai emblemàtic de València, tant en l’accés, com en la mobilitat dins del recinte marítim.

D’aquesta manera, ja s’estan iniciant diferents actuacions per a aconseguir el seu propòsit, com l’adequació de 500 metres de carril bici entre l’edifici del Rellotge i l’accés des del Passeig Marítim; la instal·lació de 175 forquetes per a l’aparcament segur de les bicicletes, distribuïts en 30 punts d’estacionament; així com la instal·lació de senyals informatius del temps de desplaçament amb bici d’un punt a un altre.

No obstant això, les actuacions en La Marina no acaben ací. I és que l’Alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat el seu desig de connectar Natzaret amb la Malvarrosa amb una línia de tramvia, al llarg de tota la façana marítima de València. Un projecte que, de moment, només està en el cap de Ribó, i que va verbalitzar després de reunir-se amb la Consellera d’Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador. ‘Natzaret creixerà per molts motius, que es veuran molt de pressa, i tenim tota La Marina de València. Per això, pensar en un transport públic seria un objectiu que a llarg termini sí que ens plantejaríem perquè ens sembla fonamental’.

Així i tot, s’ha reconegut la complexitat d’aquest projecte. I és que es tractaria de connectar, mitjançant tramvia, els tres barris del Marítim, a través de La Marina, i que enllaçaria la futura T2 amb les línies T4 i T5, que ja recorren part del Cabanyal i la Malvarrosa. En aquest sentit, Ribó ha afegit que ‘cada dia entren a la capital de 150 a 200.000 persones, per la qual cosa són necessaris plans de mobilitat en l’àrea metropolitana’ per a garantir un desplaçament adequat als ciutadans.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris