25n
25N
25N

L'anell ciclista continua creixent amb noves connexions al centre de la ciutat

València comptarà, per primera vegada, amb un carril bici compartit amb el transport públic

Fernando Mafe

L'anell ciclista continua creixent amb noves connexions al centre de la ciutat
04/09/2020 -

València reprén l’activitat per a continuar construint un model de ciutat més sostenible amb la construcció de nous carrils bici, que conformaran un gran anell ciclista que connectarà tota la ciutat. Des d’aquest dimarts, els treballs per a la construcció dels carrils bici de les Grans Vies Ferran el Catòlic i Ramón y Cajal ja estan en marxa, i amb un termini previst de tres mesos. No obstant això, no són els únics que estan en funcionament.

Sens dubte, els carrils bici de les Grans Vies eren uns dels més esperats – es van votar en els pressupostos participatius Decidim VLC 2018 –. I és que no només resoldran un tram destacat del centre de la ciutat per a afavorir la circulació dels vehicles de mobilitat sostenible, sinó que, per primera vegada, serà un eix ciclista compartit amb EMT i Taxi. Per això, s’ha optat per uns carrils unidireccionals, en sentit del trànsit, que facilitarà la circulació de les bicicletes i patinets amb el transport públic.

“Aquest eix compartit amb EMT i taxis suposa una important novetat a la ciutat respecte a l’ús de la bici, però és una fórmula que ja s’ha demostrat molt útil i factible en moltes ciutats d’Europa, com París, en espais en els quals un carril segregat no cap” ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Les obres s’han iniciat des de plaça Espanya sentit Nuevo Centro, i una vegada arriben fins a Petxina es procedirà al següent carril. Es tracta d’un dels carrils bici més complexos de l’anell ciclista, ja que suposarà redistribuir el 90% de la planta viària mitjançant senyalització horitzontal en la calçada, s’incrementarà significativament l’ample del carril EMT-Taxi perquè puga compartir-se amb les bicicletes i es mantindran dos carrils per a la resta de la circulació.

En sentit antic llit del Túria, el carril bici connectarà amb el de Sant Vicent entre la plaça d’Espanya i Sant Agustí; mentre que en sentit cap al centre de la ciutat, connectarà des de Pius XII fins al del carrer Conca.

Així mateix, un altre dels carrils bici més demandats i que, el mes de juliol passat, va reprendre el procés per a la seua construcció és el de l’avinguda del Cid. Amb un termini d’execució de cinc mesos, aquest carril bici, que va ser paralitzat en 2017, reprendrà el seu recorregut completant un carril bici de 2.100 metres de longitud. Grezzi explicava llavors que “superar per fi aquest escull i poder reprendre aquest gran eix ciclista en l’oest de la ciutat és per descomptat un motiu de satisfacció. La planificació de la xarxa ciclista a València tenia un deute històric amb l’oest i el sud-oest de la ciutat i ens agrada veure com en els pròxims mesos començaran a materialitzar-se projectes que facilitaran que també les veïnes i veïns d’aquests barris tinguen connexions òptimes amb el centre i la resta de barris”.

Aquest carril bici serà bidireccional amb un ample de 2,50 metres, i vindrà acompanyat d’una millora per a la circulació per als vianants. En aquest cas, es realitzarà un nou pas de vianants, paral·lel al carril bici, a l’altura de la plaça Bisbe Amigó. El repartiment viari de la calçada, en el seu recorregut per Sant Josep de Calassanç, Sant Francesc de Borja i Pintor Benedito, es distribuirà en dos carrils per al trànsit motoritzat, dos per a bicicletes i VMP (un per sentit), quedant el restant segregat per a l’ús exclusiu d’EMT i Taxi.

Finalment, també s’ha aprovat el projecte per a completar l’eix del carrer Sant Vicent, que discorre entre el carrer Marvà i plaça Espanya, i que donarà continuïtat al ja executat fins a la plaça Sant Agustí, així com els carrils bici unidireccionals en la nova avinguda Pérez Galdós, que també compartiran espai amb EMT-Taxi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − sis =