Noves bonificacions per al sector agrícola i cultural i per a les persones amb diversitat funcional

Guardar

Pleno
Pleno

L'equip de Govern Local ha aprovat hui, amb el suport del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans, la modificació provisional de l'ordenança que regularà el pagament d'impostos i taxes durant el pròxim exercici. Segons aquest acord, l'Ajuntament incorporarà un «estímul fiscal» (una bonificació d'un 80%) per a les persones amb diversitat funcional que precisen realitzar qualsevol obra d'adaptació en la seua llar. A més, l'Ajuntament bonificarà (amb un 95%) els propietaris d'aquelles finques rústiques del terme municipal de València que es troben cultivades. Les noves ordenances fiscals també atorgaran beneficis als recintes culturals que impulsen l'ús del valencià.

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha defés hui aquesta nova normativa municipal «que manté congelats les taxes i els impostos municipals que, a més, durant el pròxim any, es podran abonar en tres períodes diferenciats amb la bonificació del 2% per domiciliació». Segons ha recordat, davant les crítiques del portaveu del grup Ciutadans, Fernando Giner, «des que governa l'actual equip els impostos només van patir una pujada selectiva i puntual el 2015, que va afectar 4.000 dels 600.000 rebuts emesos», en al·lusió a la pujada de l'Impost de Béns Immobles (IBI) d'alguns comerços.

De fet, aquest ha sigut el principal argument de les crítiques de Fernando Giner, qui també ha qüestionat la bonificació als recintes culturals que «només premien aquells que fomenten la llengua valenciana». Igualment, el portaveu del Grup Popular, Eusebio Monzó ha demanat que la política fiscal «no grave els comerços i les empreses perquè aquestes mantinguen la seua domiciliació a la ciutat».

Prèviament, a l'Hemicicle s'han debatut assumptes relatius a Hisenda, Coordinació Jurídica, Inspecció General i Desenvolupament Econòmic Sostenible.

En el debat conjunt d'aquests punts, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha proposat que l'Ajuntament acabe amb el Pla d'Ajust i ha lamentat «les contínues modificacions de crèdit proposades, que reflecteixen una mala planificació pressupostària per part de l'equip de govern municipal»; mentre que el portaveu Popular, Eusebio Monzó, ha parlat de les previsions, «que no es gestionen de manera adequada». De fet, ha concretat, «actualment deu delegacions municipals no s'han executat cap inversió de les previstes»

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, que ha considerat el Pla d'Ajust «injust amb els ajuntaments i amb els ciutadans i ciutadanes de València», ha explicat que aquest ve marcat per la Llei Pressupostària i no respon a una decisió aleatòria. Amb tot, ha ressaltat «el treball desenvolupat per l'Ajuntament per liquidar el deute i d'eixa manera deixar de l'esmentat Pla d'Ajust». D'altra banda, el regidor ha aclarit que el Govern de la Nau «aposta amb les seues execucions per millorar la vida als barris i per donar estabilitat a la situació econòmica de l'Ajuntament».

En altre ordre de coses, al Ple també ha aprovat, de forma inicial, l'ordenança municipal reguladora de la venda no sedentària i l'adhesió de l'Ajuntament de València a la Junta d'Usuaris d'Abocaments als sistemes generals de sanejament de l'àrea metropolitana de València en el si de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics.

Destacats