25n
25N
25N

Nova York visita l'oficina Smart City de València per a conéixer el seu model pioner

Nova York visita l'oficina Smart City de València per a conéixer el seu model pioner
22/07/2020 -

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha informat de la visita que aquesta setmana ha rebut l’Oficina de Ciutat Intel·ligent per part d’una delegació de l’Ajuntament de Nova York, interessada en el treball desenvolupat en relació amb la transformació de València en ciutat intel·ligent. Les dues delegacions han compartit sinergies i experiències entorn dels seus avanços en digitalització i des de l’oficina valenciana s’ha relatat el model pioner que el febrer de 2018 va posar en marxa el consistori valencià i que ha despertat l’interés de la ciutat de Nova York.

L’ajuntament de la ciutat estatunidenca, a través de Shanna Crumley, assessora d’innovació de l’assessor en cap de Tecnologia de l’Alcaldia de Nova York, s’ha reunit aquest dimarts amb el cap de servici de l’Oficina València Ciutat Intel·ligent, Ramon Ferri, amb l’objectiu de conéixer els detalls de la creació i posada en marxa de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent. Fuset ha explicat que “aquest tipus de trobades amb altres ciutats, fins i tot de l’àmbit internacional, és freqüent i demostra l’interés creixent per una oficina valenciana que és pionera i referent en l’àmbit de les smartcities”. El regidor ha recordat que l’Oficina de Ciutat Intel·ligent “té com a missió ajudar a la ciutat en la seua transformació digital, procurant respostes eficients a les necessitats de la ciutadania per a la millora de l’entorn, la sostenibilitat, la mobilitat i la qualitat de vida”.

Durant la reunió les dues delegacions han aprofitat per a abordar el paper que l’oficina valenciana està desenvolupant en el marc de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme de l’ONU dedicat a la matèria. València ha exposat la seua labor en el lideratge del grup de treball de Plataformes de Ciutat de la United for Smart and Sustainable Cities secundada per diverses agències de Nacions Unides i ha prestat especial atenció a com mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació es poden combatre les dificultats generades per la crisi actual. En eixe marc s’han presentat els quadres de comandament de ciutat posats en marxa durant la pandèmia i la web que s’ha inclòs en els catàlegs de bones pràctiques de Nacions Unides i la Comissió Europea.

Les dues administracions s’han emplaçat a seguir col·laborant en projectes en comú i poder compartir experiències per a aconseguir unes ciutats més intel·ligents, sostenibles i resilients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

CCCC
torrent