25n
25N
25N

La nova via de ciclovianants entre l'Horta Sud i València continua avançant

La nova via de ciclovianants entre l'Horta Sud i València continua avançant
01/10/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat continua avançant en l’execució de la nova via de ciclovianants entre l’Horta Sud i la ciutat de València. Així, ja s’ha acabat el pas inferior que uneix el carril de ciclovianants CR-400 amb el barri de Sociópolis, i també un tram del carril bici que discorre per la zona urbanitzada d’aquest barri de València.

Segons ha assenyalat la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, que ha visitat les obres, “en l’actualitat el carril bici CR-400, que connecta els municipis de Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal i Paiporta s’acaba sense tindre continuïtat en els voltants del barri de Sociópolis, la finalització d’aquesta obra permetrà unir aquests importants nuclis urbans amb la ciutat de València”.

Així mateix, ha explicat la directora general, “aquesta actuació millorarà la connexió de ciclovianants tant del barri de Sociópolis com de la Torre, respecte a la ciutat de València permetent a ciclistes i vianants creuar les infraestructures existents, com el nou llit del riu Túria i la carretera V-30, mitjançant una passarel·la”.

D’aquesta manera, ha afegit, “es proporcionarà als usuaris i usuàries unes condicions majors de seguretat en independitzar el pas del trànsit rodat”.

Aquestes obres són finançades conjuntament per la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) i s’han licitat per un import de més 5,9 milions d’euros amb un termini màxim d’execució de 24 mesos.

Aquesta actuació s’emmarca en l’estratègia de la Conselleria de vertebrar el territori. En aquest sentit, com ha indicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha promogut, entre altres actuacions, “un Anell Verd Metropolità per a vianants i ciclistes, amb un caràcter mediambiental i funcional que es desenvolupa tant a la comarca de l’Horta Nord com en la de l’Horta Sud pivotant respecte de l’eix central que és la ciutat de València”.

Una vegada finalitzada les obres connectarà València amb l’horta a través d’itineraris històrics i naturals, que “posen en valor el paisatge i els espais del parc natural de l’Albufera i el parc natural del riu Túria”, ha destacat Arcadi España.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 7 =

bombers
CCCC
Valencia activa