Així és la nova guía de mobilitat de València

Mobilitat Sostenible desvetla algunes de les mesures que aplicaran per a aconseguir un nou model de ciutat

Guardar

Anell ciclista de València
Anell ciclista de València

'València, cap a una mobilitat (+) sostenible' és la nova guia de mobilitat, que es distribuirà pels diferents Ajuntaments, amb les mesures que ha desenvolupat el Govern de la Nau, però també amb les quals pretén impulsar per a aconseguir un nou model de ciutat, en el qual la mobilitat urbana siga molt més sostenible per a garantir una millor qualitat de vida, i on els ciutadans siguen els protagonistes.

Les últimes dades reflecteixen un augment de la utilització del transport públic en els desplaçaments urbans, així com un ús creixent de la bicicleta en la ciutat. Unes dades que deixen de manifest l'aposta de la societat per una mobilitat més conscienciada amb el medi ambient, i que han recolzat les polítiques de mobilitat que s'han aplicat en els últims temps a València. No obstant això, des del Govern de la Nau saben que encara queda molt per fer. Així, la millora dels preus, els horaris i la freqüenta del transport públic segueix sent un dels temes principals per al Govern valencià. En aquest sentit, amb la nova guia es pretén avançar cap a una ciutat on els vehicles motoritzats passen a un segon pla.

Una ciutat per als vianants

peatonalizaciónLes noves accions que es plantegen per als pròxims mesos van encaminades a reforçar la mobilitat del vianant per la ciutat, sempre garantint la seguretat i construint una València més 'amable'. D'aquesta manera, iniciatives com l'eliminació de les passarel·les per als vianants de l'Avinguda del Cid o les conversions en zona de vianants que es realitzaran en les principals places del centre de València són un clar exemple de cap a on es vol anar en polítiques de mobilitat.

Així, per al 2018, a més de la creació de noves rutes escolars segures, que abastaran els barris de la Vega Baixa, Russafa, El Botànic i el Carme, també s'apostarà per l'ampliació progressiva d'eixos per als vianants, la creació de passos a nivell protegits, així com la reserva d'aparcaments per a residents o la creació de carrers de tràfic limitat, com s'ha establit a Ciutat Vella.

Seguint en aquesta mateixa línia, es pretenen estendre les anomenades 'Zones 30' en barris com Benimaclet o Russafa, però també incidir en els punts negres d'accidents. En definitiva, mesures que no solament pretenen pacificar el trànsit en la ciutat, fent-ho més respectuós i menys saturat, sinó que són una clara aposta pels desplaçaments a peu, en transport públic o amb bici.

La València ciclista

anillo ciclista valenciaL'anell ciclista ha sigut un dels grans projectes de Guiseppe Grezzi, que lidera la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València. En tan sols dos anys, s'ha creat una xarxa ciclista que ha connectat diferents punts de la ciutat amb el centre de València. Una mesura que ha impulsat la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport per als desplaçaments urbans.

Així, en la guia de la mobilitat es detallen algunes accions que es realitzaran a València perquè se seguisca convertint en la capital mediterrània de la bici. Intervencions com l'extensió dels aparcaments de Valenbisi o la regulació de ciclovies són alguns dels aspectes que es contemplen. Per descomptat, al llarg de 2018, València comptarà amb nous carrils bici, que enllaçaran els barris de Montolivet, Benicalap, Torrefiel i Orriols, que seguiran incrementant aquesta xarxa de transport que té com a objectiu connectar tota la ciutat.

Finalment, i quant als vehicles, s'aposta per un ús més racional, a més d'afavorir la proliferació de cotxes i motos elèctrics, juntament amb un augment dels sistemes de recàrregues en la ciutat.

Altres Grans projectes Urbanìstics de València:

Destacats