25n
25N
25N

Amb la nova Seu Electrònica, l'Ajuntament de Puçol es troba a la teua disposició 24 hores al dia

Amb la nova Seu Electrònica, l'Ajuntament de Puçol es troba a la teua disposició 24 hores al dia
11/02/2021 -

Certificat digital o DNI electrònic i descarregar l’aplicació gratuïta AutoFirma. Aquests són els requisits perquè qualsevol veí puga realitzar gestions amb l’Ajuntament de Puçol. La nova Seu Electrònica, a través de Sedipualba, ofereix més rapidesa, més seguretat i més facilitat per a poder realitzar la major part dels tràmits des de casa, evitant els desplaçaments al consistori.

«Ens adaptem al segle XXI i a les noves maneres de gestionar: és un pas que canvia el treball intern a l’Ajuntament, però també la nostra relació amb els veïns», explica la regidora Àngela Santamaría. «Actualment, la majoria de gestions es poden fer des de casa i, per a això, els nostres veïns només necessiten tindre el DNI electrònic o aconseguir un certificat digital, alguna cosa que també tramitem directament a l’Ajuntament amb una sola visita».

Els avantatges per als veïns són evidents: comoditat, rapidesa i absoluta transparència, ja que en tot moment «qualsevol veí pot comprovar en quin punt es troben els tràmits que haja iniciat», afig la regidora. I si per al veí té avantatges, per a les empreses que treballen per a l’Ajuntament també suposa un canvi important, quant a rapidesa i facilitat, perquè totes les factures es presenten a través de FACE (Factura Electrònica) un procediment comú a les diferents administracions públiques.

En 2020, l’Ajuntament de Puçol va prendre la decisió i va començar a treballar, després de l’estiu, preparant els documents necessaris i formant als treballadors municipals per a fer un salt qualitatiu important en la manera de fer el treball intern.
Com recorda Àngela: «Ens va agradar molt el model de treball de Sedipualba, el servei tècnic de la Diputació d’Albacete, perquè centra tot el treball en un expedient únic i la seua plataforma per a gestionar va ser dissenyada pels mateixos treballadors, per la qual cosa està adaptada al treball real que fem les administracions públiques. Hem apostat per aqueix model i els resultats estan sent satisfactoris».Gestions sense desplaçar-se a l’Ajuntament

Tot part d’una nova realitat: els ciutadans poden triar si es comuniquen amb les administracions públiques per a l’exercici dels seus drets i obligacions a través de mitjans electrònics o no. I, al mateix temps, les persones jurídiques i entitats estan obligades a realitzar tots els tràmits per mitjans electrònics.

La nova finestreta única és el Registre electrònic, al qual s’accedeix mitjançant la signatura electrònica, que es pot realitzar mitjançant un certificat digital o amb el DNI electrònic, al que cal afegir una última tasca: descarregar i instal·lar en el nostre ordinador l’aplicació gratuïta AutoFirma, disponible ací: http://firmaelectronica.gob.es/home/descargas.html.

El certificat digital i l’app AutoFirma també són necessaris si es prefereix realitzar les gestions des d’una tauleta o el mòbil.
«Encara que el certificat digital es pot obtenir a través de diferents adreces oficials en Internet, si qualsevol veí té dubtes, el millor és que s’acoste de dilluns a divendres, al matí, al nostre Ajuntament: només amb el seu DNI li realitzem els tràmits en uns minuts… i aqueixa serà l’única visita obligada que haurà de realitzar: a partir d’aqueix moment els seus tràmits els pot realitzar des de casa», finalitza Àngela.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 3 =