25n
25N
25N

S´inicien les obres de la nova rotonda d'accés nord a Gandia i al polígon Alcodar

S´inicien les obres de la nova rotonda d'accés nord a Gandia i al polígon Alcodar
21/05/2018 -

La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo i el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han anunciat l’inici de les obres de construcció de la nova rotonda d’accés nord a la ciutat i al polígon Alcodar. El projecte es va licitar per 1’6 milions d’euros. No obstant això, s’ha adjudicat a l’empresa Pavasal, per un cost final de 1.198.000 €, amb una baixa de 400.000 €, el que representa un estalvi important per a la ciutat.

“La ciutat recupera també una subvenció de 700.000 euros del Ministeri de Foment, que va estar a punt de perdre’s la darrera legislatura, però que el nou govern local ha aconseguit salvar. La previsió de durada dels treballs és de 6 mesos, el que vol dir que podria estar en funcionament al Nadal”. Mascarell ha informat que els objectius de l’actuació són l’adequació de l’antiga carretera N-332 a una trama més urbana, millorant la seguretat vial i l’accés al polígon Alcodar.

Hi ha prevista una millora paisatgística amb zona verda i vies no motoritzades, que permetran l’accés a peu i en bici al polígon Alcodar, que quedarà connectat també al barri de Santa Anna.

El coordinador d’Urbanisme ha insistit que les obres no entorpiran el trànsit d’accés i d’eixida de la ciutat. Únicament hi haurà tallaments puntuals i programats en l’accés al polígon.

En aquest sentit, Izquierdo ha recordat que també s’inicia un procés de contactes amb l’associació d’empresaris del Polígon Alcodar, AES, els quals ja són coneixedors del projecte, per tal d’informar-los més en concret del programa d’actuacions.

Aquesta important actuació es suma a les inversions de millora i modernització del polígon Alcodar, subvencionades al 100% per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball, a través de l’Ivace, i que converteixen el polígon en una zona més urbana, integrada en la ciutat. A més d’ampliar i millorar considerablement l’entrada nord de Gandia”. La regidora també ha destacat l’avantatge per als camions, sobretot els de llarga longitud, que accediran directament al polígon.

Polígon industrial Alcodar

El polígon industrial Alcodar de Gandia té una superfície de 457.473 m2 i 202 empreses instal·lades. Ha comptat amb una subvenció de l’IVACE de 913.822,07 euros per a dur a terme actuacions com la implantació de videovigilància amb CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, millora de la imatge del polígon amb regeneració paisatgística i ambiental, millora de l’enllumenat públic i de les zones verdes.

També s’ha creat una pàgina web amb informació del polígon accessible a l’IVACE, s’ha realitzat una remodelació viària i s’han millorat els accessos, senyalització d’empreses per carrers, la senyalització del trànsit i del sanejament separatiu d’aigües residuals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

CCCC