25n
Orgull
Orgull

La nova reforma per a reduir la temporalitat dificultarà a la Generalitat l'administració de la seua plantilla

El Consell de Ministres va donar llum verda dimarts passat al reial decret per a reduir la temporalitat en les administracions públiques

La nova reforma per a reduir la temporalitat dificultarà a la Generalitat l'administració de la seua plantilla
08/07/2021 -

La Generalitat Valenciana tindrà un ardu treball en els pròxims anys pel que respecta a la gestió de la seua plantilla. El Consell de Ministres va donar llum verda dimarts passat al reial decret de mesures urgents per a reduir la temporalitat en les administracions públiques. No obstant això, l’acord al qual va arribar el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública que dirigeix Miquel Iceta i els sindicats més representatius del sector no acaba d’agradar del tot als mateixos interins.

Fins ara, una persona interina pot estar més de tres anys en una plaça pública. I aquest és un dels aspectes que es modifiquen amb la reforma de l’article 10. Això impedirà que una persona interina puga estar més temps de l’esmentat anteriorment, ja que només podrà ser ampliable fins a dotze mesos més. En cas que l’Administració de torn no complisca amb aquest requisit, aquesta plaça s’amortitzarà.

D’altra banda, el Govern autoritza un procés per a l’estabilització d’ocupació temporal en el qual s’inclouran totes les places de naturalesa estructural que hagen estat ocupades per interins “almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2020” i no foren incloses en els processos d’estabilització previstos en els acords per a la millora de l’ocupació pública dels anys 2017 i 2018. Això és amb l’objectiu d’esmorteir les conseqüències dràstiques que pot tindre una mesura així.

Aquest nou reial decret ve introduït arran d’una sentència europea de març de 2020. No obstant això, la Generalitat ja va advertir que no podrà complir amb aquest objectiu tenint en compte les condicions que fixa el text definitiu aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres per diversos motius.

La Consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, va ser la primera a alertar la setmana passada que amb el procés extraordinari que plantejava el Ministeri d’Iceta per a les places ocupades per temporals, en la Comunitat Valenciana tan sols es podria reduir la taxa d’interinitat al 20% en el millor dels casos.

Actualment, en la Generalitat treballen uns 24.868 interins, tal com corrobora l’últim informe de fiscalització de despeses de personal de l’Administració de valenciana de desembre de 2019 de la Sindicatura de Comptes. Una xifra que representa entorn del 32% de la seua plantilla total. Si es limita únicament a l’Administració de la Generalitat -sense comptar Educació i Sanitat- el percentatge de temporals augmenta fins al 48%: de 19.000 persones en plantilla, més de 9.000 són interins.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − dotze =