caixa popular

Com serà la mobilitat en la nova Plaça de la Reina

El pàrquing subterrani es traslladarà a l’inici del carrer del Mar

Com serà la mobilitat en la nova Plaça de la Reina
26/03/2018 -

Un dels projectes més ambiciosos i que marcarà un abans i un després en la mobilitat de la nostra ciutat ja està en marxa. Per descomptat, parlem de la conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina de València, un projecte històric que ja s’ha presentat, i que es passarà als diferents serveis municipals, abans de traure-ho a licitació. La Plaça de la Reina, finalment, experimentarà una remodelació integral, convertint-se en una plaça de més de 10.000 metres quadrats per al gaudi exclusiu del ciutadà.

No obstant això, des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València, encapçalada per Giuseppe Grezzi, també s’ha posat especial atenció en la mobilitat per una de les places més emblemàtiques de la nostra ciutat. I és que és essencial garantir l’accessibilitat de tots els vianants, però també d’aquells vehicles que necessiten accedir a aquesta zona de la ciutat. Així, s’ha desenvolupat un pla de mobilitat per a reduir la presència de vehicles, permetent tan sols un tràfic residual.

En aquest sentit, Grezzi ha deixat clar que ‘l’accessibilitat dels veïns als seus garatges, l’accés al transport públic a la plaça, la recollida de residus i l’habilitació de zones de càrrega i descàrrega estan més que garantides en la futura Plaça de la Reina. Així, mitjançant una il·luminació de baix consum, es marcarà, en terra, el recorregut permés per als vehicles’. A València Extra, detallem com serà la mobilitat en la nova Plaça de la Reina.

Plaza de la Reina peatonal

Aparcament subterrani

El pàrquing subterrani, tal com hui dia ho coneixem, es modificarà de forma radical. Els accessos desapareixeran del centre de la Plaça de la Reina, i se situarà al costat de l’inici del carrer del Mar, amb l’objectiu de canviar la rotonda central per un espai per als vianants. D’aquesta manera, l’accés d’entrada es traslladara al carrer La Pau, mentre que l’eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer del Mar, la qual cosa permetrà alliberar espai. A més, es protegiran els ascensors i les escales d’accés amb una espècie d’urna de cristall perquè sempre estiguen en les millors condicions.

Els arquitectes del projecte van anunciar, després de fer un estudi de mobilitat, que, cada dia, al voltant de 200 vehicles accedeixen al pàrquing subterrani. Així, i per a evitar que es facen cues en el carrer de la Pau, l’interior de l’aparcament estarà distribuït amb tres portes d’accés perquè el desplaçament dels vehicles siga molt més ràpid.

Transport públic

La nova ubicació de les parades de l’EMT i el recorregut de les línies d’autobús es coneixeran pròximament

Les parades de l’EMT també es traslladaran, encara que es desconeix la ubicació exacta de cada línia, i com serà el recorregut. Però el que és segur és que els ciutadans podran arribar fins a la plaça en transport públic. Ara bé, el que sí que és clar és que l’estacionament dels taxis desapareixerà de la Plaça de la Reina. En aquest sentit, s’habilitaran parades als voltants de la plaça perquè puguen seguir oferint el seu servei.

D’aquesta manera, els taxis podran accedir a la plaça, de la mateixa manera que veïns i proveïdors, als quals se’ls habilitarà una zona de càrrega i descàrrega, al principi de la Plaça de la Reina, prop de la rampa del pàrquing subterrani.

La nova Plaça de la Reina de València es convertirà en un espai obert i transversal, on el vianant serà el protagonista; es permetrà l’accés als vehicles autoritzats; i, a més, en paraules de Grezzi, també ‘serà compatible amb les activitats tradicionals que es realitzen en aquest espai, com els actes religiosos, el mercat ambulant o l’Ofrena’. A continuació, detallem, en un plànol, el recorregut de mobilitat permés en la plaça.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 12 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC