25n
25N
25N

La nova plaça de la Reina i la plaça de Bruges, projectes per a 2021

Els pressupostos municipals per a 2021 contemplen una important inversió per a continuar amb el projecte de ‘València, ciutat de places’

La nova plaça de la Reina i la plaça de Bruges, projectes per a 2021
12/11/2020 -

L’Ajuntament de València ha presentat els pressupostos per a 2021. Uns comptes “moderadament expansius” que superaran els 900 milions d’euros per a fer front a la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19. L’increment en la partida de benestar social, les ajudes a la reactivació econòmica o l’impuls a la transformació de la ciutat marquen les línies d’aquests pressupostos.

Així, per a 2021, s’han projectat dues de les actuacions urbanístiques més esperades: la remodelació de la plaça de la Reina i la de la plaça de Bruges. En aquest sentit, en l’apartat d’inversions, l’Ajuntament destinarà, d’una banda, 7,4 milions d’euros per a l’actuació de la plaça de Bruges, mentre que 10,3 milions d’euros seran per a la plaça de la Reina. I és que el projecte de ‘València, ciutat de places’ continua consolidant-se amb aquestes dues grans actuacions que, juntament amb la plaça de l’Ajuntament, canviaran per complet la imatge actual del centre de València.

En el cas de la remodelació de la plaça de la Reina, l’actuació no només consistirà en la creació d’espais verds i zones d’ombra, la instal·lació de condícies públiques i el soterrament de contenidors, o reservar un espai central per al tradicional Mercat de l’Escuraeta que, cada any, se situa als peus de la Catedral de València, sinó que aquesta plaça emblemàtica de la ciutat dirà adeu a la rotonda central, que dona accés al pàrquing subterrani.

D’aquesta manera, els accessos al pàrquing subterrani desapareixeran del centre de la plaça de la Reina, i se situaran al costat de l’inici del carrer de la Mar, amb l’objectiu de canviar la rotonda central per un espai per als vianants. D’aquesta manera, l’accés d’entrada es traslladarà al carrer La Pau, mentre que l’eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer de la Mar, la qual cosa permetrà alliberar espai.

L’estacionament dels taxis desapareixerà de la seua ubicació actual, i s’habilitaran parades als voltants de la plaça, garantint sempre l’accessibilitat als garatges privats, la recollida de residus i els serveis de càrrega i descàrrega.

Per part seua, a la plaça de Bruges un dels elements clau serà resoldre el final de l’avinguda de l’Oest. Però, a més, s’afegirà un reticle de palmeres seguint els eixos de l’estructura del mercat, així com la instal·lació d’un sistema de pèrgoles que no només dotaran d’ombres aquest espai, sinó que serviran per a camuflar del paisatge els elements de l’actual pàrquing, com els ascensors i l’escala.

Encara que es convertirà en zona de vianants en gran manera, es permetrà el pas tant del transport públic, com dels vehicles privats que accedisquen als pàrquings públics i privats. La zona de càrrega i descàrrega queda ja resolta amb l’espai destinat dins del pàrquing del Mercat Central, i s’instal·laran xicotetes zones d’aparcament de bicicletes.

Però no serà l’única actuació prevista en aquest entorn, ja que, a la plaça del Mercat, es netejarà el paisatge urbà amb la retirada dels actuals elements de senyalització de conversió en zona de vianants blana per a projectar un espai obert, unificat i per als vianants. Així mateix, cal destacar que es crearà una zona a manera de graderia, de quatre escalons, amb la qual s’aconseguirà recuperar la cota original d’accés a les Covetes i dotar-les de més valor.

En definitiva, projectes de gran envergadura per a la ciutat en els quals es recuperarà l’espai per al vianant que un dia es va perdre en detriment del vehicle privat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 6 =