25n
25N
25N

La nova plaça de la Reina, més prop de convertir-se en una realitat

L’Ajuntament ja ha adjudicat l’obra de la plaça de la Reina per valor de més de 8 milions d’euros

La nova plaça de la Reina, més prop de convertir-se en una realitat
16/06/2020 -

Tot apunta al fet que les obres de remodelació de la plaça de la Reina podrien començar durant els mesos d’estiu. L’Ajuntament de València ha fet públic el resultat provisional de licitació de l’obra que, en paraules del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, “ens deixa a les portes de l’inici d’una nova actuació en la qual hem treballat per a recuperar un espai públic de gran valor patrimonial i sentimental, un lloc emblemàtic com és la plaça de la Reina. Una altra gran obra que realitzem en Mobilitat per a tots els valencians i valencianes”.

En 2018, es presentava el projecte definitiu de remodelació de la plaça de la Reina, que va ser a càrrec de l’arquitecte José María Tomás Llavador. Un projecte que canvia, per complet, el disseny urbanístic de la ciutat, però també la concepció que la ciutadania té de la plaça de la Reina. Més de 10.000 metres quadrats d’espai públic es recuperaran retornant, de nou, la prioritat al vianant. I és que si bé és cert que la mobilitat en aquesta plaça ha canviat significativament, gràcies a la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament, encara queda molt de treball per fer.

En aquest sentit, la remodelació de la plaça de la Reina no només consistirà en la creació d’espais verds i zones d’ombra, la instal·lació de condícies públiques i el soterrament de contenidors, o reservar un espai central per al tradicional Mercat de l’Escuraeta que, cada any, se situa als peus de la Catedral de València, sinó que aquesta plaça emblemàtica de la ciutat dirà adeu a la rotonda central, que dona accés al pàrquing subterrani.

futura Plaza de la Reina

D’aquesta manera, els accessos al pàrquing subterrani desapareixeran del centre de la plaça de la Reina, i se situaran al costat de l’inici del carrer de la Mar, amb l’objectiu de canviar la rotonda central per un espai per als vianants. D’aquesta manera, l’accés d’entrada es traslladarà al carrer de la Pau, mentre que l’eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer de la Mar, la qual cosa permetrà alliberar espai. A més, es protegiran els ascensors i les escales d’accés amb una espècie d’urna de cristall perquè sempre estiguen en les millors condicions.

Els arquitectes del projecte van anunciar, després de fer un estudi de mobilitat, que, cada dia, al voltant de 200 vehicles accedeixen al pàrquing subterrani. Així, i per a evitar que es creuen cues al carrer de la Pau, l’interior de l’aparcament estarà distribuït amb tres portes d’accés perquè el desplaçament dels vehicles siga molt més ràpid.

Així mateix, l’estacionament dels taxis desapareixerà de la seua ubicació actual, i s’habilitaran parades als voltants de la plaça per a poder disposar d’aquest servei. Això sí, sempre es garantirà l’accessibilitat als garatges privats, la recollida de residus i els serveis de càrrega i descàrrega, mitjançant una il·luminació de baix consum que marcarà en el sòl el recorregut permés per a aquests vehicles.

La remodelació de la plaça de la Reina cada vegada està més prop de convertir-se en una realitat. El resultat final la convertirà en un espai obert i transversal on, a més, es posarà en valor el patrimoni històric que conviu en la mateixa plaça.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 18 =