25n
25N
25N

La nova Ordenança de Mobilitat es portarà al pròxim ple

La nova Ordenança de Mobilitat es portarà al pròxim ple
23/01/2019 -

La Regidoria de Mobilitat Sostenible portarà el nou projecte d’Ordenança de Mobilitat al Ple Municipal del dijous 31 de gener, després que el dilluns 28 la Comissió d’Urbanisme celebre l’últim debat previ a la seua aprovació. D’aquesta manera, després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, començaria la fase d’informació pública.

El nou projecte inclou les esmenes realitzades al primer esborrany per part dels diferents grups municipals i altres modificacions suggerides per les entitats assistents a la Mesa de la Mobilitat Sostenible celebrada el passat 12 de desembre.

En aquest sentit, s’han atés les peticions realitzades per les diferents entitats relacionades amb les persones amb mobilitat reduïda, relatives a l’aparcament gratuït en les zones d’estacionament regulat, a la garantia d’accés a les àrees de prioritat residencial i a la seua petició de poder circular amb els seus vehicles de mobilitat personal per carrils bici i altres vies de major velocitat.

Respecte a les peticions del sector del Taxi, s’ha afegit una Disposició Addicional sobre Vehicles de Turisme amb Conductor (VTC), la qual estipula que l’Ajuntament vetlarà perquè les autoritzacions per a l’arrendament de VTC guarde la proporció que com a màxim establisca la legislació i la normativa reglamentària que la desenvolupe, en relació amb les llicències d’acte taxis operatives en el terme municipal.

Pel que respecta a les esmenes dels diferents grups municipals, el servici de Mobilitat ha analitzat un total de 136 emeses pels grups, de les quals 53 han suposat modificacions en el projecte: 13 han sigut acceptades i reproduïdes en la seua integritat i 40 estimades parcialment. Aquesta revisió ha implicat un total de 36 modificacions en l’ordenança, la qual no ha rebut cap al·legació en més del 50% dels seus apartats, especialment els dedicats a reordenació de la logística i la distribució a la ciutat.

PETICIONS INCLOSES EN L’ORDENANÇA

S’han introduït diferents peticions: que les denúncies voluntàries d’infraccions es puguen realitzar de manera telemàtica i es tramiten les dades del denunciant de forma confidencial; la consideració de vianant de les persones que transiten portant a mà una moto o ciclomotor; la recomanació a les persones usuàries de bicicletes o Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) de contractar una assegurança per a fer front amb ell a la seua responsabilitat civil en cas d’accident, i la possibilitat de registrar els seus vehicles en cas d’obrir un registre l’àrea competent de supervisar el seu control.

També s’ha inclòs la substitució del terme «rotonda» pel terme «glorieta», la introducció per escrit del compromís de la corporació de potenciar els vehicles amb baixes emissions en la flota municipal de transport públic i l’existència de punts de recàrrega elèctrics a la ciutat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giusepe Grezzi, ha volgut «agrair a tots els grups les al·legacions que han plantejat, que els tècnics han estudiat a consciència, fent el màxim esforç per a integrar-les en el text definitiu i que han contribuït a millorar alguns aspectes concrets de l’Ordenança, sempre que no siguen contradictoris amb l’esperit de la norma i amb els reglaments, plans i ordenances ja en vigor en la resta d’Espanya».

«L’excel·lent treball dels tècnics ha quedat demostrat», ha recordat el regidor, afegint «que han recollit totes les aportacions ciutadanes, per a plasmar una ordenança moderna que a la vista de les al·legacions, ha tingut un suport molt gran en la majoria dels seus apartats, per exemple la regulació de l’aparcament, la càrrega i descàrrega i molts altres aspectes».

En cas d’aprovar-se aquest projecte en la Comissió d’Urbanisme del pròxim dilluns i després en el Ple Municipal del dijous 31 de gener, i després de la seua publicació en Butlletí Oficial de la Província, començaria la fase d’informació pública. Aquesta es prolongarà durant 30 dies i, una vegada informada, es procediria a l’aprovació definitiva pel Ple.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

museo prehistoria