25n
Orgull
Orgull

La nova Ordenança de Mobilitat regula l'ús dels patinets a València

L’Ordenança de Mobilitat també garanteix la proporcionalitat d’un VTC per cada 30 taxis

www.facebook.com/limebike

La nova Ordenança de Mobilitat regula l'ús dels patinets a València
01/02/2019 -

València ja compta amb una nova Ordenança de Mobilitat, que substitueix l’aprovada en 2010. Una ordenança que, en paraules del regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, “era caòtica i prohibicionista”. Així, el Ple aprovava, ahir, una nova ordenança, amb els vots en contra de PP i Ciutadans, que pretén adaptar-se als nous temps, incloent-hi en la regulació als nous mitjans de transport sostenible que han proliferat a la nostra ciutat.

D’aquesta manera, un dels punts més destacats ha sigut la normativa que afecta patinets i bicicletes. En aquest sentit, la nova Ordenança assenyala que, en cap cas, podran circular per la vorera, llevat que existisca un carril bici. En canvi, per als patinets, en els quals estarà prohibit l’ús del mòbil i el de cascos o auriculars connectats a reproductors de música, tindran una limitació de velocitat depenent de la zona per la qual circulen.

Així, els patinets, que no superen els 20 km/h ni els 25 kg de pes (tipus A), podran circular per les zones per als vianants sense superar els 10 km/h i a un metre de distància dels vianants; pels carrils bici que es troben damunt de les voreres, però sense superar els 15 km/h; i pels carrils bici de la calçada a una velocitat màxima de 20 km/h.

Per contra, els patinets de tipus B, és a dir, aquells que superen els 30 km/h, tindran prohibit circular per les zones de vianants, havent de fer-ho sempre o pels carrils bici o pels ciclocarrers sense superar el límit permés de velocitat en aquest tipus de carrers, que es troba en 30 km/h.

Així mateix, estableix la recomanació als usuaris tant de bicicletes i patinets, com de Vehicles de Mobilitat Personal, la contractació d’una assegurança per a, en cas d’accident, poder fer front a la seua responsabilitat civil. A més, es crearà un cens de vehicles, en el qual es podran registrar aquest tipus de vehicles, per a dur a terme un control, així com una possible identificació en cas de robatori o accident.

No obstant això, la nova Ordenança de Mobilitat també regula altres aspectes nous per a la ciutat, com la petició proposada per associacions de persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, s’ha inclòs el permís per a poder circular tant pels carrils bici, com per altres vies de major velocitat, però també s’ha inclòs un altre tipus de peticions, com l’aparcament gratuït en les zones d’estacionament regulat, així com la garantia d’accés a les àrees de prioritat residencial.

Finalment, i com ja s’avançava fa uns dies, la renovada Ordenança de Mobilitat afig una disposició sobre les llicències dels VTC (Vehicles de Turisme amb Conductor). Així, l’Ajuntament de València es compromet al fet que es complisca la proporcionalitat d’un VTC per cada 30 taxis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − un =